Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší slovenský hráč převléká dres v rámci elitní evropské ligy LEC

24. 12. 2021 | 08:00 League of Legends Přestup
Svátky vánoční nijak nepřerušují League of Legends a offseason je nadále v plném proudu. Jako další svou sestavu pro rok 2022 oznamují Misfits, kteří budou chtít určitě navázat na silný závěr minulého roku, kdy je dělily dvě výhry od postupu na světový šampionát. V příští sezóně bude v cestě za úspěchem po ruce také slovenský marksman Neon, pro kterého se vůbec nejedná o cizí prostředí. Svoji kariéru na té nejvyšší úrovni začal právě zde.
Nová sestava Misfits Gaming!
Nová sestava Misfits Gaming!
Zdroj: Misfits Gaming

Návrat domů, tak by se dal nazvat přestup Matúše “Neon” Jakubčíka z Schalke 04 do Misfits Gaming. Právě v jeho nejnovějším působišti kdysi začínal svoji kariéru na nejvyšší evropské úrovni. Bohužel jsme od něj v té době neviděli mnoho, protože situace ohledně marksmanů byla v Misfits hodně zapletená. Více byl v průběhu svého času v této organizaci angažován v sestavě Misfits Premier, která po dlouhá léta vychovává talenty toho nejvyššího kalibru. Nyní bude konečně jednou z hlavních hvězd základní sestavy.

Po jeho boku se objeví další talentovaní hráči. Dá se tak říci, že Misfits sázejí na budoucnost. Na topu bude nadále působit Korejec HiRit, kterého si můžeme dobře pamatovat již z minulého roku. V jungli přichází první větší otazník, protože zde se pokusí mezi elitou prosadit Shlatan. Tento nadějný hráč je odchovancem vlastní akademie, ovšem jedná se o velkou neznámou vzhledem k tomu, jak kvalitní jungleři v LEC jsou. Pomoct by mu mohl jeho midař a budoucnost evropského League of Legends – Vincent "Vetheo" Berrié. Ten je už v paměti fanoušků zarytý hodně hluboko, ale v příští sezóně bude moct konečně dokázat, že je hoden toho být srovnáván s legendami, jako jsou Caps, Perkz, Larssen, nebo dokonce naše česká hvězda Marek “Humanoid” Brázda.

Na botu bude samozřejmě roli marksmana zastupovat Neon a supporta mu bude dělat Mertai "Mersa" Sari. Právě na této pozici přichází ještě větší otazník než v jungli. Tento mladý řecký support v minulé sezóně hájil barvy GamersOrigin ve francouzské lize LFL, ale žádného většího úspěchu se zde nedočkal. Předtím procházel týmy v Řecku a na Balkáně, kromě pár titulů z regionálních turnajů toho ale za sebou moc nemá. Tím pádem se dá těžko odhadovat, co od něj můžeme vlastně čekat. Celkově má Misfits kvalitní tým, který bude schopen během dobrých dní konkurovat elitní trojici. Zda ale dokážou překonat minulý rok, to už zůstává ve hvězdách. První nápovědu dostaneme 14. ledna, kdy začíná úvodní víkend jarního splitu LEC.

Kompletní sestava Misfits:

Štítky: Misfits Gaming, LEC, Neon
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.