Přejít k hlavnímu obsahu

Halo Infinite Major zaznamenává rekord nejsledovanější události Halo již první den

25. 12. 2021 | 17:00 Lifestyle
Před Vánoci odstartovala první esportová sezóna Halo Infinite turnajem Raleigh Major a hned první den lámala rekordy, jelikož se stala nejsledovanější událostí hry Halo od jeho vydání. První den turnaje jsme měli možnost vidět více než 150 000 sledovatelů v jeden čas.
Halo Infinite první Raleigh Major
Halo Infinite první Raleigh Major
Zdroj: Oficiální stránky Halo

Poslední esportová akce ve hře Halo se odehrála téměř dva roky zpět. I to je důvod, proč nynější Raleigh Major trhá rekord nejsledovanějšího Halo turnaje již od dne spuštění. Představuje 200 týmu, které mezi sebou bojují o podíl v hodnotě 250 000 dolarů a body do Halo Championship Series.

Dle statistik Xboxu předchozí rekord činil 135 000 souběžných diváků na Halo World Championship 2017. V rámci prvního dne nynější soutěže jsme měli možnost vidět číslo větší než 150 000.

Mohli jsme sledovat velmi napínavý souboj mezi týmem Acend a Xset, kdy hráč Snipedrone získal úplně první overkill turnaje a tím velmi těsně otočil hru na stranu svého týmu.

Fanoušci hry Halo jsou nadšeni a a neuvěřitelně šťastní, že mohou být součástí něčeho většího po tolika letech v jejich oblíbené hře. Otázkou zůstává, zda úspěch turnaje motivuje organizátory k dalším počinům a to dříve, než za několik let. My bychom rozhodně byli pro.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Halo Infinite