Přejít k hlavnímu obsahu

"Grinch" pokazil Vánoce falešným prodejem konzolí. Podvodnice si přišla na půl milionu dolarů

28. 12. 2021 | 10:18 Lifestyle
Je to již více než rok, co oficiálně vyšly konzole nové generace - PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Sehnat je ovšem stále není nic snadného, ti, kdo je vlastní, jsou velcí šťastlivci. Poptávka rozhodně není malá, zvláště v době před Vánoci. Toho se rozhodla využít podvodnice Tandria Faulkner a pořádně si při tom vydělat.
Grinch
Grinch
Zdroj: MGM Animation/Visual Arts, Cat in the Hat Productions, Kerde Severin - Unsplash

Podvodnice z New Jersey se dočkala obvinění poté, co inzerovala prodej konzolí nové generace. Zájemci na své objednávky však čekali marně. Objednávky přijímala již na podzim minulého roku, většina zákazníků ovšem nic neobdržela. Když se následně dožadovali vrácení peněz, Faulkner se rozhodla je ignorovat.  

“Dnešní soudní příkaz zabrání tomu, aby tento Grinch nadále ničil letošní svátky. Naše žaloba se snaží získat vše, co bylo zaplaceno za herní konzole, které nikdy nedorazily,” řekla generální prokurátorka New Yorku Letitia Jamesová. ”Navzdory falešným slibům o PlayStationech, Xboxech a dalších špičkových předmětech nebyla Tandria Faulkner schopna je dodat a jenom ochudila mnoho rodin o Vánoce.”

Soudní příkaz zakazuje podvodnici přijímat jakékoliv objednávky na věci, které nemá v přímém držení. Kancelář generálního prokurátora také získala dočasný soudní příkaz, který zmrazí bankovní účty spojené s podvodnicí a jejím podnikáním. Čím méně podvodníků, tím lépe. Bohužel ani odstranění jednoho z nich nijak nevyřeší problém s nedostatkem čipů, kvůli němuž panuje nedostatek konzolí nové generace a jenž má panovat i následující rok. 

Zdroj: GamingBible
Štítky: Vánoce, Podvod, scam