Přejít k hlavnímu obsahu

Viktorka: Akce jsou pro mě odměnou za hodiny strávené u počítače

5. 1. 2022 | 13:12 Rozhovor
Viktorka je na domácí scéně stálicí již sedmým rokem. Za tu dobu se změnila nejen její tvorba, ale především ona sama. Jak probíhal její loňský rok a kam míří v tom letošním?
Viktorka
Viktorka
Zdroj: PLAYzone

Pojďme se společně podívat na tvůj letošní rok. Co pro tebe bylo největším úspěchem?

Letošní rok byl už od začátku ve znamení velkých rozhodnutí a hlavně změn. No a zpětně jsem vlastně asi nejvíce ráda za to, že jsem se rozhodla ve streamování vůbec pokračovat, protože jsem po půlroční pauze byla rozhodnutá spíše nepokračovat. Zbytek roku jsem se pak snažila spíš jen soustředit sama na sebe a na směr, kterým chci nejen svoji tvorbu, ale i sama sebe posouvat.

Streamuješ už 6 let, dnes jsi ale určitě jinou osobou i osobností, než jsi byla kdysi, ostatně jako každý, kdo na sobě pracuje. Jak sama říkáš, čas běží a my stárneme. Jak se za tu dobu vyvinula tvoje tvorba? 

Já si upřímně nemyslím, že Twitch je tolik o “tvorbě” není to úplně jako Youtube, kde do pár minut natáčení dáš 500% energie a můžeš tam i trochu hrát divadlo, aby to pro diváky bylo atraktivnější. Na Twitch streamuješ denně XX hodin a v takové intenzitě prostě nemáš kapacitu tomu dávat 500% energie a pořád dělat nějaký kontent, takže na konci dne jsi to prostě jen ty. Kecáš s lidma. O sobě, o nich nebo třeba o hrách. Nezměnila se tedy moje tvorba, ale spíš já. No ještě aby ne, když jsem první stream zapla v 15 a teď je mi 22. Takže se to spíš z témat školy, že mi mamka dala zaracha a nedala mi kapesné, protože jsem dostala poznámku ve škole, změnilo na témata ohledně života - prací, podnikání, jiných koníčků, seberozvoji a obecně života.

Budeš stejným směrem mířit i do budoucna?

Moje hlavní moto je být vždy sama sebou. Jsem upřímná a nebudu si svoje názory poupravovat tak, aby se to někomu lépe poslouchalo. Na 2022 mám zatím připravený jeden projekt –⁠ na něj se můžete těšit hned ze začátku roku. A obecně se chci zkusit více věnovat sociálním sítím. Docela mě začal bavit TikTok a pomalu, ale jistě se vracíme i na YouTube. Zbytek zatím nechávám plynout.

Do povědomí fanoušků na domácí scéně ses dostala jako streamerka. Dneska už ale tvoje fungování zdaleka není jen o tom sedět doma před kamerou a podívat si s diváky, že?

Jakákoliv tvorba na internetu je podnikání a to vždy vyžaduje spoustu dalších činností. Někdy těch méně zábavných, jako je třeba ta část ohledně ekonomického nastavení obecně. No ale akce a spolupráce pro mě jsou jen takové pěkné zpestření toho každodenního streamování –  možná bych i řekla, že je to taková odměna za ty hodiny za počítačem.

Jak vůbec funguje tahle část influencerství? Hledá pro tebe někdo nabídky, nebo se firmy ozývají samy? Máš třeba nějaký koncept, podle kterého jedeš a spolupráce si vybíráš?

Letos jsem po několika letech uzavřela smlouvu s reklamní agenturou Subscribe, která mě ve všem plně zastupuje. Dřív jsem nějaké věci řešila sama a nějaké přes agentury a byl to teda neuvěřitelný žrout času. Ono se to nezdá, ale vymyslet kampaň a ještě jí celou vytvořit opravdu zabere pár dnů. Na většinu spoluprací firmy oslovují nás, ale občas oslovujeme i my vyloženě na moje přání. Spolupráce si pak vybírám podle hned několika kritérií.

Pokud je mi brand blízký, tak řešíme rozsah plnění a v rámci toho i finanční odměnu, ale odměna není vždy vše. Člověk také musí koukat na to, jestli to má smysl do budoucna. Vidíme třeba potenciál z toho potom navázat dlouhodobou spolupráci? A co to přinese mým fanouškům? Potom, s kým dalším ta firma spolupracuje? Rozhodně se nechci spojovat s firmou, která třeba podporuje tvůrce, kteří nemají morální hodnoty, nebo jsou třeba trestně stíháni. 

Jak jsi trávila letošní svátky?

Vánoce jsem trávila s rodinou, tu na úkor streamu opravdu šulit nehodlám, ale na  Silvestr budu zase se svojí druhou rodinou – streamem.

Plánovala sis na Vánoce nějaké to hraní? Jsou v tomhle pro tebe svátky gamerské?

U rodičů jsem naopak měla oddych od her a počítače celkově, ale jinak hraju každý den.

Co bys vzkázala fanouškům do nového roku?

Popřála bych všem jen to nejlepší! Chci aby všem bylo krásně! Zkuste z 2022 udělat nejlepší rok, který jste dosud zažili, ať máte na co vzpomínat, protože vzpomínky jsou asi to nejvíc, co můžeme mít!

 

Štítky: Viktorkaa
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.