Přejít k hlavnímu obsahu

Estonská superhvězda poprvé v kariéře mění dres, FaZe by měla dopomoci k titulům

3. 1. 2022 | 18:14 Counter-Strike 2 Přestup
To je ale den přestupů! Další očekávaný přesun přišel z tábora FaZe, kam zamířila bývalá hvězda týmu MOUZ. Někdejší spoluhráč frozena, 22letý ropz, by měl v základní sestavě nahradit olofmeistera, ačkoliv jeho odchod zatím oficiální nebyl. Případný konec si totiž zaslouží samostatnou komunikaci, vzhledem k tomu, o jak velkou ikonu historie CS:GO jde.
ropz
ropz
Zdroj: FaZe Clan

O odchodu Robina 'ropz' Koola z MOUZ se toho v minulosti napsalo mnoho, není však divu, zájem o špičkové hráče je vždy velký. Možná je proto až s podivem, že nejlepší estonský hráč zůstal věrný německé organizaci takto dlouho. Právě angažmá v MOUZ bylo jeho první profesionální a celkově zde strávil více než 4 a půl roku. Ještě před koncem roku 2021 byl však oficiálně oznámen jeho konec, a začalo čekání, kdy se dozvíme jeho nové působiště.

Hlavním adeptem byl od začátku FaZe Clan. Možnost si opět zahrát pod taktovkou Finna 'karrigan' Andersena, to bylo velké lákadlo. U FaZe by navíc mohlo jít o poslední důležitý díl skládanky k tomu, aby se opět posunuli do bojů o prestižní tituly. Loni totiž nezískali ani jeden, ten poslední je z roku 2020 na evropské odnoži IEM New York. Od té doby do týmu přišel Russel 'Twistzz' Van Dulken a staronovým lídrem se stal zkušený dánský kapitán karrigan. Pro toho může jít ve 31 letech o jednu z posledních profesionálních sezón na nejvyšší úrovni, možnost se opět potkat s ropzem je pro něj ideálně načasovaná.

Ropz strávil v MOUZ celou profesionální kariéru od roku 2017, kdy si jej německá organizace vytáhla jako největšího talenta z okruhu FACEIT Pro League. Tehdy se jeho dovednostem nevěřilo natolik, že dokonce odletěl do FACEIT HQ, odkud hrál a byl u toho pozorován. Už tehdy byl mechanicky neuvěřitelně zdatný, což mu zůstalo dodnes a v lecčem mu na celém světě nemůže skoro nikdo konkurovat. Na přestupovém trhu byl horkým zbožím a vybírat si určitě mohl více než dost. Vždyť jde o 7. nejlepšího hráče loňského roku, kterému forma od té doby neklesla, ačkoliv se jeho týmu nedařilo. Nyní by se však měl rozjet ještě o to více.

Aktuální složení FaZe Clanu:

 Norsko Håvard 'rain' Nygaard
 Lotyšsko Helvijs 'broky' Saukants
 Kanada Russel 'Twistzz' Van Dulken
 Dánsko Finn 'karrigan' Andersen
 Estonsko Robin 'ropz' Kool
 Švédsko Olof 'olofmeister' Kajbjer

 Švédsko Robert 'RobbaN' Dahlström – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: FaZe Clan, ropz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.