Přejít k hlavnímu obsahu

Taková smůla! Gamer se konečně dočkal PlayStationu 5, zničil mu ho blesk

5. 1. 2022 | 08:00 Lifestyle
Sehnat konzole nové generace, které oficiálně vyšly již koncem roku 2020, stále není nic snadného. A ani to, že si ji pořídíte, nemusí nic znamenat. To na vlastní kůži zjistil hráč, jehož potkala pořádná smůla. Vytouženou konzoli se mu sice podařilo získat, ale bohužel si nezahrál. Do domu mu totiž udeřil blesk, v důsledku čehož byl jeho zbrusu nový PlayStation 5 zničen.
Taková smůla! Gamer se konečně dočkal PlayStationu 5, zničil mu ho blesk
Taková smůla! Gamer se konečně dočkal PlayStationu 5, zničil mu ho blesk
Zdroj: Sony, Marvel Studios

Za nedostatkem konzolí PlayStation 5 můžeme hledat koronavirus. Ano, pandemie skutečně svým způsobem stojí za tím, že ve vašem hráčském doupěti zatím nestojí vytoužená konzole. Asijské země totiž byly zasaženy jako první a to dost výrazně, proto byla řada klíčových výrobních center  na nějakou dobu uzavřena. Tudíž dostupnost polovodičů - součástek, které se dnes používají ve všem, od automobilů, přes fotoaparáty až po telefony - se řídí podle nejvyšší nabídky. 

A když už se vám konečně poštěstí a jednu za velké peníze získáte, ukáže vám osud, že ještě nemáte vyhráno. O svůj zážitek se smolař s přezdívkou dogen_lives_in_glass pochlubil na Redditu. "Byl jsem pryč týden a do mého domu uhodil blesk, PlayStation 5 je  na škvarek." Zároveň dodává varování: "Neberte svou konzoli jako samozřejmost!" 

Nejedná se o první případ, kdy se stalo něco takového. V komentářích minimálně jeden další uživatel uvedl, že se mu přihodilo něco podobného, konzole mu zničila bouřka (tento šťastlivec měl dokonce dvě!). Zajímavé je, že v obou případech byly použity přepěťové ochrany, ale zdá se, že ani ty nezabránily nejhoršímu. Jak poznamenal jeden komentující: "O tomhle jsem viděl až příliš příspěvků. Málokdy míváme blesky, ale tohle mě děsí."

Můžeme jen poznamenat, že z jiných komentářů, které připomínají, abyste si raději odpojili nepoužívanou techniku, když odjíždíte na týden, si náš smolař už nic neodnese a jistě mu k poučení stačil samotný zážitek.  V důsledku takových případů hráči raději svá zařízení odpojují, když má podle předpovědi přijít bouřka, aby jejich konzoli nepotkal podobný osud.  Příběh ale snad bude mít šťastný konec, hráč totiž narazil na dalšího uživatele, který konzoli se stejným osudem poslal na opravu přímo Sony. 

Zdroj: GamingBible
Štítky: Playstation 5