Přejít k hlavnímu obsahu

Acer představuje výkonné a mimořádně snadno přenosné přírůstky do řady Swift X

7. 1. 2022 | 07:30 PR článek
Společnost Acer oznámila dvojici přírůstků do své řady tenkých, lehkých a výkonných notebooků Swift X s dedikovanými grafickými procesory –nový 14" a 16" model. Na trh byly uvedeny také nové all-in-one počítače Aspire C27 a C24. Všechny nové počítače jsou vybaveny nejnovějšími procesory Intel® Core™ 12. generace.
Acer představuje výkonné a mimořádně snadno přenosné přírůstky do řady Swift X
Acer představuje výkonné a mimořádně snadno přenosné přírůstky do řady Swift X
Zdroj: Acer

Acer Swift X — Výkonný a mimořádně snadno přenosný

Ultrapřenosný 14" notebook Swift X (SFX14-51G), který váží pouhých 1,4 kg, je osazen procesorem Intel® Core™ až 12. generace s až 12 jádry a notebookovou grafickou kartou NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti v pouhých 17,9 mm tenkém hliníkovém šasi. Ventilátor, klávesnice s přívodem vzduchu a dvě heatpipe odvádějí teplo generované tímto hardwarem a pomáhají zařízení udržet špičkový výkon, jaký očekávají kreativci studující nebo pracující v oblasti multimediálního designu.

16" model (SFX16-52G) je vybaven procesory Intel Core 12. generace s až 12 jádry (4 jádra P a 8 jader E) a dedikovanou grafikou Intel Arc™. O chlazení notebooku se starají dva ventilátory, dvě měděné heatpipe, klávesnice s přívodem vzduchu a větší boční výfukový port. Toto zařízení, které bylo navrženo ve spolupráci se společností Intel, bude splňovat požadavky platformy Intel Evo prostřednictvím hardwarových specifikací Intel a klíčových cílů v oblasti rychlosti odezvy, okamžitého probuzení, výdrže na baterii, rychlého nabíjení a inteligentní spolupráce.

Oba modely běží na systému Windows 11 a jsou vybaveny IPS displejem s poměrem stran 16:10 a rozlišením 2 240 × 1 400 px u 14" modelu a až 2 560 × 1 600 px (WQXGA) u 16" modelu. Navíc se mohou pochlubit úžasně úzkými rámečky, které umožňují dosáhnout poměru obrazovky k tělu až 92,22 %. V kombinaci se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB a jasem až 400 nitů nabízí Swift X křišťálově čistý obraz a pohlcující zážitky ze sledování. Tento obraz dále vylepšuje technologie Acer BluelightShield™ pro pohodlnější sledování obrazu a technologie Acer ExaColor™ a Acer Color Intelligence™ pro živější barvy.

Kromě až 16 GB paměti LPDDR5 a 2TB PCIe SSD úložiště pro rychlejší práci se nové modely Swift X mohou pochlubit technologií Intel® Wi-Fi 6E (802.11ax) zajišťující rychlé a stabilní připojení - ideální pro vysokorychlostní sdílení souborů a plynulé streamování v rozlišení 4K. Dále vstupy a výstupy notebooků zahrnují dva porty USB-C s podporou rozhraní Thunderbolt 4 (až 40 Gb/s), dva porty USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 2.0 a čtečku otisků prstů pro snadné přihlášení pomocí Windows Hello. Produktivitu obou modelů dále zvyšuje Full HD webkamera s technologií Acer Temporal Noise Reduction (TNR) pro vysoce kvalitní obraz i za zhoršených světelných podmínek, Acer PurifiedVoice™ s technologií AI Noise Reduction pro čistší komunikační hovory a DTS zvuk.

Acer představuje výkonné a mimořádně snadno přenosné přírůstky do řady Swift X
Acer představuje výkonné a mimořádně snadno přenosné přírůstky do řady Swift X
: Acer

Acer Aspire C27 and C24 — All-in-one domácí pracovní stanice

Pro vyšší výkon při práci z domova byly all-in-one (AIO) počítače Aspire C27 (27", C27-1751) a C24 (24", C24-1750) omlazeny systémem Windows 11, nejnovějšími procesory Intel® Core™ i7 12. generace, nejnovějším grafickým procesorem NVIDIA GeForce MX550, 64 GB operační paměti DDR4 a 1TB SSD a 2TB HDD. Dále tento výkonný hardware podporuje celou řadu možností připojení, jako je Wi-Fi 6E pro rychlou a stabilní konektivitu, Bluetooth® 5.2 pro zjednodušené sdílení dat mezi zařízeními a Thunderbolt™ 4 pro obousměrnou propustnost až 40 Gb/s.

Videohovory nikdy nebyly důležitější a Aspire C27 na tuto potřebu reaguje 5Mpx webovou kamerou a dvěma stereofonními mikrofony pro vysoce kvalitní videokonference - a díky 91,14% poměru obrazovky k tělo vypadá displej nádherně. Počítač lze také naklápět (-5 až 25°), což uživatelům umožňuje najít ideální úhel ještě před zahájením práce. Technologie Acer BlueLightShield zajišťuje pohodlnější sledování obrazu a po skončení hovoru pak fyzický kryt webové kamery uživateli poskytuje soukromí a klid.

V neposlední řadě přináší tento ultratenký all-in-one počítač přehledné a prostorově úsporné uspořádání kabelů, takže se vám na stole nebudou plést kabely a díky černé barvě s platinovými detaily vypadají Aspire C27 a Aspire C24 také neuvěřitelně elegantně.

Acer představuje výkonné a mimořádně snadno přenosné přírůstky do řady Swift X
Acer představuje výkonné a mimořádně snadno přenosné přírůstky do řady Swift X
Zdroj: Acer

Cena a dostupnost

Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.

Štítky: acer