Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung urychluje rozvoj propojených domácností díky integraci technologie SmartThings do svých zařízení

13. 1. 2022 | 08:00 PR článek
Společnost Samsung zveřejnila další informace o integraci softwaru SmartThings Hub do některých svých nových produktů roku 2022 – televizorů Smart, monitorů Smart a chladniček Family Hub. SmartThings je špičková technologie, která umožňuje propojovat různá zařízení v domácnosti a podílí se na utváření budoucnosti internetu věcí (IoT).
Samsung urychluje rozvoj propojených domácností díky integraci technologie SmartThings do svých zařízení
Samsung urychluje rozvoj propojených domácností díky integraci technologie SmartThings do svých zařízení
Zdroj: Samsung

Implementace softwaru SmartThings Hub, o které jsme informovali na veletrhu CES 2022, mění produkty Samsung na řídicí centra moderní domácnosti pro bezproblémové propojení a ovládání široké škály podporovaných zařízení. Lidé tak můžou snadno začít využívat výhod tohoto propojení nebo vylepšit svůj dosavadní systém používaný už v desítkách milionů chytrých domácností.

Zájem lidé o účelné propojení zařízení v domácnosti, které by jim usnadnilo a zpříjemnilo život, stále roste, což se projevuje explozivním rozvojem tohoto odvětví. Podle průzkumu 2021 Connectivity and Mobile Trends Survey1, který publikovala společnost Deloitte, vlastní americké domácnosti v průměru 25 propojených zařízení a zákazníci při rozhodování o jejich koupi kladou stále větší důraz na snadné používání, interoperabilitu a úsporu nákladů.

„Dříve si lidé museli kvůli propojení a ovládání chytrých zařízení, například TV, klimatizace, ledniček, praček, osvětlení, zásuvek, kamer nebo různých detektorů, pořizovat speciální centrální jednotku, tzv. hub,“ vysvětluje Mark Benson, vedoucí produktového a projektového oddělení Samsung SmartThings. „Integrací technologie SmartThings Hub do vybraných produktů Samsung zjednodušujeme celou instalaci tak, aby si lidé mohli vytvořit propojenou domácnost přesně podle svých představ, aniž by k tomu potřebovali samostatný hub.“

Díky miliardám zařízení, která jsou už kompatibilní s bohatým ekosystémem SmartThings, a budoucí podpoře průlomového standardu interoperability pro chytré domácnosti nazývaného Matter, hraje technologie SmartThings významnou roli při vytváření unifikovaného prostředí propojené domácnosti.

Integrace softwaru SmartThings Hub dává lidem možnost maximálně využívat jejich zařízení Samsung díky podpoře různých komunikačních protokolů pro chytré domácnosti. Kromě platformy Matter bude tento software podporovat připojení přes Wi-Fi nebo Ethernet, což umožní komunikaci mezi širokou škálou chytrých zařízení. Připojení k zařízením na platformě Zigbee bude možné prostřednictvím doplňkového USB adaptéru.

„Cílem SmartThings bylo vytvářet podmínky pro zlepšení života lidí. Abychom toho dosáhli, zdvojnásobili jsme úsilí o zdokonalení této technologie a připravili další krok na cestě k budování propojených domácností,“ říká Jaeyeon Jung, viceprezidentka společnosti Samsung Electronics a vedoucí týmu SmartThings. „Díky rozsahu portfolia společnosti Samsung a otevřené, všestranné a flexibilní platformě SmartThings máme jedinečnou pozici k uspokojování poptávky po zařízeních pro propojené domácnosti, která se od začátku pandemie stále zvyšuje.“

Funkce SmartThings Hub budou dostupné ve vybraných produktech Samsung v průběhu roku 2022. Další informace o technologii SmartThings najdete na stránkách www.smartthings.com.

Štítky: Samsung