Přejít k hlavnímu obsahu

Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator

9. 1. 2022 | 08:00 PR článek
Společnost Acer představila inovovanou řadu herních stolních počítačů Predator Orion 5000, která je určena pro hráče vyžadující špičkový výkon a možnost pozdějšího upgradu. Dnes byly také představeny nové herní stolní počítače střední třídy řady Predator Orion 3000, OLED monitor Predator a další dvojice IPS monitorů, které kombinují VESA DisplayHDR™ 1000 obraz s vysokou obnovovací frekvencí.
Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Zdroj: Acer

Společnost Acer rovněž oznámila, že model Predator X32 získal ocenění CES Innovation Award v kategorii „Počítačové periferie a příslušenství“.

Predator Orion 5000 — Plnohodnotný stolní počítač

Predator Orion 5000 kombinuje až nejnovější procesor Intel® Core™ i7 12. generace (na čipové sadě Intel H670) s grafickým procesorem NVIDIA® GeForce RTX™ 3080, aby poskytl vysokou snímkovou frekvenci a neuvěřitelné herní zážitky i v graficky nejnáročnějších hrách. Spolu s operačním systémem Windows 11, 64 GB operační paměti DDR5 s frekvencí 4 000 MHz a až 2 TB M.2 PCIe 4.0 SSD jsou tyto výkonné interní komponenty chlazeny ventilátory Predator FrostBlade™ 2.0 s technologií ARGB, které udržují nízké teploty. Tato generace ventilátorů využívá konstrukci se statickým tlakem, která optimalizuje proudění vzduchu, zatímco utěsněná ložiska a nový zaoblený design konců lopatek ventilátorů snižuje vibrace a hluk.

Všechen tento špičkový hardware včetně ARGB osvětlení je umístěn v obsidiánově zbarvené skříni z tmavého skla a kovové mřížky, přičemž jej lze sledovat skrz průhledný boční panel – ten také počítá s EMI a slouží k ochraně uživatelů a jejich periferie před potenciálním elektromagnetickým rušením. Kutilové jistě ocení beznástrojovou konstrukci skříně, která umožňuje snadný přístup k vnitřnostem počítače – například k upgradu vzduchového procesorového chladiče až na 240mm vodní chlazení – a také flexibilní možnosti konfigurace, které maximalizují možnost budoucího upgradu.

Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Zdroj: Acer

Mezi hardware snižující latenci patří ethernetový řadič Killer E3100G 2.5G a Wi-Fi Intel Wi-Fi 6E pro spolehlivější připojení k internetu, zatímco technologie DTS:X® Ultra umožňuje hráčům proměnit jakýkoli pár sluchátek nebo reproduktorů ve špičkový 360°audiosystém. Čtyři porty USB (3× typ A a 1× typ C) a 3,5mm audio jacky pohodlně umístěné na horní straně skříně umožňují snadný přístup, zatímco několik dalších na její zadní straně zajišťuje ukrytí zřídkakdy připojovaných kabelů.

Predator Orion 3000 — Středně velký herní počítač

Počítače řady Predator Orion 3000 osazené procesorem Intel Core i7 až 12. generace (na čipové sadě Intel B660) a grafickým procesorem NVIDIA GeForce RTX 3070 jsou určeny pro hráče, kteří hledají nejlepší zážitek, jaký může středně velká sestava poskytnout: hráče, kteří chtějí maximalizovat nastavení ve svých oblíbených hrách a ponořit se do streamování nebo střihu videa s minimálním nebo žádným dopadem na výkon. Hardware doplňuje až 64 GB paměti DDR4 s frekvencí 3 200 MHz a 2TB PCIe NVMe SSD úložiště, které snižuje odezvu a zrychluje dobu načítání pro bleskurychlé hraní her. Pro případ, že by vám 2TB SSD úložiště nestačilo, je součástí počítače také klasický 6TB SATA3 HDD.

Řada Predator Orion 3000 se vyznačuje stejným atraktivním designem jako řada Orion 5000, který je opředen tmavým sklem, plastem, kovem, mřížkou a volitelným průhledným bočním panelem vyhovujícím požadavkům EMI. Tři ventilátory Predator FrostBlade™ 2.0 o rozměrech 92 × 92 mm optimalizují proudění vzduchu a chladí vnitřní komponenty. Náboje předních a zadních ventilátorů mají navíc přímo na sobě zabudované RGB LED, jejichž osvětlení lze ovládat prostřednictvím softwaru PredatorSense™.

Řadiče Intel Killer E2600 Ethernet a Intel Wi-Fi 6E AX211 (Gig+) společně s Control Center 2.0 poskytují hráčům všechny nástroje potřebné k vymazání online konkurence, zatímco jim DTS:X Ultra umožňuje vychutnat si oblíbené filmy, hudbu a hry s reálným prostorovým zvukem.

Predator Orion 3000 je dodáván s operačním systémem Windows 11.

Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Zdroj: Acer

Herní monitory Predator X32 a X32 FP

Nové herní monitory Predator X32 a X32 FP byly pečlivě navrženy tak, aby vyvážily výkon, který očekávají hráči, s vizuální brilancí, kterou potřebují tvůrci. Oba tyto 32" IPS monitory s rozlišením UHD (3 840 × 2 160 px) a obnovovací frekvencí 160 Hz a 165 Hz (s přetaktováním) se mohou pochlubit také certifikací VESA DisplayHDR™ 1000, podporou 576zónového lokálního miniLED stmívání, přesností barev Delta E<2 a 99% pokrytím barevného prostoru Adobe RGB. Díky tomu poskytují úžasně čistý a plynulý obraz, který je pro sledování rychle se pohybujících objektů po obrazovce nezbytný.

Monitor Predator X32 využívá výjimečný výkon technologie NVIDIA G-SYNC® ULTIMATE, která poskytuje realistické HDR a velmi nízkou latenci, což přináší lepší herní zážitky. Hráči kompetitivních her pro více hráčů ocení NVIDIA Reflex, sadu technologií zahrnujících GPU, G-SYNC a software, které měří a snižují zpoždění systému (tzv. latenci mezi kliknutím a zobrazením) v online hrách – což v konečném důsledku pomáhá hráčům rychleji získávat cíle, rychleji reagovat a zvyšovat přesnost míření. Tento monitor navíc získal ocenění CES Innovation Award.

Predator X32 FP je vybaven portem HDMI 2.1, což znamená, že si hráči mohou vychutnat hraní v rozlišení 4K nejen na počítači, ale také na konzoli. Díky obnovovací frekvenci 165 Hz (při přetaktování) a době odezvy 1 ms se jedná o nejrychlejší monitor s rozlišením 4K, který je v současnosti k dispozici. Zážitky z hraní her dále vylepšuje technologie AMD FreeSync™ Premium Pro, která podporuje funkce HDR a poskytuje mimořádně plynulý obraz a nízkou latenci i během graficky náročných scén. K dispozici je také port USB-C, který nabízí 90W napájení.

Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Acer rozšiřuje své herní portfolio o nové výkonné stolní počítače a monitory Predator
Zdroj: Acer

Herní monitor Predator CG48

Herní monitor Predator CG48 je dostatečně velký na to, aby mohl nahradit televizor a nabízí hráčům 48" čistého obrazu v rozlišení 4K, a to při obnovovací frekvenci 138 Hz. Přítomnost portů HDMI 2.1 a DisplayPort 1.4 znamená, že si hráči vychutnají herní zážitky nové úrovně i na konzoli, zatímco čtyři porty USB 3.2 a port USB-C nabízejí více než dostatek možností pro připojení jakýchkoli dalších periferií. Technologie AMD FreeSync™ Premium Pro a doba odezvy až 0,1 ms (G-to-G) umožňují jedno z nejrychlejších zobrazení her ve 4K: každý displej s technologií AMD FreeSync™ Premium Pro je navržen tak, aby zajistil plynulé hraní s proměnlivou obnovovací frekvencí (VRR), které minimalizuje trhání, zadrhávání, artefakty a blikání.

OLED displej modelu Predator CG48 se může pochlubit kontrastním poměrem 135 000:1, technologií HDR10 a 98% pokrytí barevného gamutu DCI-P3, aby nabídl jeden z nejúžasnějších vizuálních zážitků, jaký je v současnosti možný. OLED monitory jsou schopny vypínat jednotlivé pixely, což jim umožňuje reprodukovat skutečnou černou. Nevyžadují také podsvícení, což zvyšuje celkovou efektivitu monitorů.

Cena a dostupnost

Herní stolní počítače Predator Orion 5000 budou v oblasti EMEA k dispozici v březnu za cenu od 1 999 €.

Herní stolní počítače Predator Orion 3000 budou v oblasti EMEA k dispozici v březnu za cenu od 1 299 €.

Herní monitor Predator X32 bude v oblasti EMEA k dispozici ve třetím čtvrtletí 2022 za cenu od 1 899 €.

Herní monitor Predator X32 FP bude v oblasti EMEA k dispozici ve druhém čtvrtletí 2022 za cenu od 1 599 €.

Herní monitor Predator CG48 bude v oblasti EMEA k dispozici ve třetím čtvrtletí 2022 za cenu od 2 199 €.

Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.

Štítky: acer