Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Eren (#9)

9. 1. 2022 | 09:11 League of Legends Žebříček
Po Sajatorovi přichází na řadu další český midlaner, jehož rok 2021 dopadl velice dobře. Není jím nikdo jiný než Nguyễn "Eren" Đức Anh, který bude v nadcházející sezóně hájit barvy týmu Entropiq. Ovšem ohlédnutí je za minulou sezónu a zde se Erenovi dařilo speciálně na konci roku v MAD Lions Madrid. Pokud si stejnou formu přenese do dalšího roku, tak se máme opravdu na co těšit!
Eren
Eren
Zdroj: PLAYzone

Na začátek, jak bys za sebe zhodnotil minulý rok? Když se tak ohlédneš, šlo něco udělat jinak?

Byl to rollercoaster, hrál jsem 2 splity v AHG/Wave a to byl propadák. Pak jsem hrál s MAD a zakončil sezónu druhým místem a taky Sazka Cup, kde jsme rovněž skončili druzí. Mohl jsem určitě udělat mnoho věcí jinak, to se dá vždy!

Celý rok jsi působil v zahraničí a nyní se vracíš zpátky do Česka. Máš nějakou představu o tom, jak velká by tady mohla být konkurence?

Hráli jsme přeci jen Sazka cup během naší dovolené a prohráli ve finále pátou mapu. Tzn. když nebudeme trénovat a tryhardit, tak prohrát můžeme, ale jestli budeme ve formě, tak nemám obavy.

Společně s Entropiqem máte jenom ty nejvyšší cíle, ale máš i ty osobně nějakou představu, jak bys viděl svou budoucnost? Jsou případně nějaké větší organizace stále ve tvém hledáčku? 

Teďka se hlavně soustředím na Entropiq, na nic víc myslet nemusím.

Robocop, Eren a Denyk
Robocop, Eren a Denyk
Foto: Entropiq

Když se podíváš na metu jedenácté sezóny, tak je něco, co se ti na ní (ne)líbilo a proč? Je nějaký šampion, kterého bys chtěl vidět častěji hraného?

Meta byla dobrá, ale Azir by mohl být méně useless.

Co bys poradil novějším hráčům, co teprve začínají s League of Legends?

Ať hrajou for fun, hlavně i v rankedech.

Během tiskové konference Entropiqu zaznělo, že hráči budou také streamovat a podílet se na tvorbě contentu. Ty sám jsi vytvářel naučná videa na YouTube, tak máš v plánu se k tomu znovu vrátit?

Mám, podle toho jak to půjde s časem, priorita je hrát výborně a až pak ostatní věci.

Na závěr, co bys vzkázal všem svým a týmovým fanouškům, sledujícím a také lidem, kteří by tě nemuseli úplně znát?

Šťastný nový rok, uděláme vše pro to, aby Entropiq byl TEN český team v League of Legends, co si zahrál na European Masters.

Štítky: Entropiq, Eren
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.