Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO má nové angažmá! Letos bude reprezentovat novou sestavu pod křídly Apeks

9. 1. 2022 | 20:00 Counter-Strike 2 Přestup
Slovenský hráč STYKO má za sebou rok v organizaci FunPlus Phoenix. Týmu se podařilo usadit se v TOP 20 světa, žádný větší úspěch ale nepřišel, což korunovala neúspěšná cesta na Major. Čínská organizace se pro novou sezónu rozhodla tým nepodpořit a hráči si již od listopadu hledají nová angažmá. Jako první se vysvobození dočkal STYKO.
STYKO
STYKO
Zdroj: Apeks

25letý Martin 'STYKO' Styk zažil nejlepší roky své kariéry v týmu mousesports. Od roku 2019 se ale trochu hledá a nedaří se mu najít angažmá, ve kterém by na úspěšná léta navázal. S většinou poslední sestavy se dal dohromady během angažmá v organizaci GODSENT, se kterou vyhrál svůj poslední offline turnaj Forge of Masters. Odkoupení celého týmu bohatou čínskou organizací FPX mělo být dalším krůčkem vzhůru, za úspěšný rok se ale 2021 rozhodně považovat z pohledu FPX nedá. Všechno vypramenilo dokonce až v ten nejrazantnější krok, propuštění celé sestavy. Hráči jsou ale nadále pod smlouvami, takže zájemci to jednoduché nemají, protože mimo jiné odešel z organizace i generální manažer pro Evropu.

Zájem už byl o služby zkušeného Luky 'emi' Vukoviće, který byl ve hře o post nového kouče v G2. Z pětice zehN, STYKO, maden, Farlig, emi je to ale právě slovenský hráč, jenž se jako první upsal v novém angažmá. V posledních dnech se svět dočkal několika oznámení z tábora Apeks, která postupně kompletovala sestavu pro rok 2022. Jako jediný v ní zůstal Asger 'AcilioN' Larsen, ale již koncem roku s norskou organizací podepsal Tim 'nawwk' Jonasson, takže se zdálo, že organizace nadále půjde severskou cestou.

Jedna výjimka se ale přece jenom našla. 6. ledna se k týmu připojil Joakim 'jkaem' Myrbostad, který snad na druhý pokus neuteče. O den později se v Norsku upsal nadějný 16letý Švéd Hugo 'chawzyyy' Günther, no a finálního oznámení jsme se dočkali právě dnes. V sestavě již najdeme několik zkušených hráčů, ale i přesto se dá s přehledem říci, že Martin 'STYKO' Styk si zde určitě najde své místo. Z hlediska rolí je tým poskládán opravdu dobře a záležet bude jen na tom, jestli si hráči správně sednou. Již několikátým dnem spolu jednotliví hráči hrají i trénují, i přesto ale ukáže až čas, jak velký potenciál celá sestava může ukrývat. S poklidem se ale dá říci, že na stabilní Tier 2 by to mělo ale určitě stačit. Všichni ale věříme v mnohem více!

V následujících dnech se na našem portále můžete těšit na rozhovor s několikanásobným účastníkem turnaje nejvyšší kategorie, slavného Majoru. Celá sestava týmu Apeks pro rok 2022 vypadá následovně:

 Dánsko Asger 'AcilioN' Larsen
 Švédsko Tim 'nawwk' Jonasson
 Norsko Joakim 'jkaem' Myrbostad
 Švédsko Hugo 'chawzyyy' Günther
 Slovensko Martin 'STYKO' Styk

 Norsko Pål 'Polly' Kammen – trenér

Zdroj: apeks.gg
Štítky: Apeks, styko
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.