Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Random (#8)

11. 1. 2022 | 12:00 League of Legends Žebříček
Pro fanoušky domácí scény není jméno Adam “Random” Grepl žádnou neznámou. Talentovaný odchovanec eSuby začíná svou druhou sezónu ve španělské lize LVP a jeho výkony v minulém roce určitě zaujaly mnoho týmů. Zda dokáže dosáhnout výšin jako jeho předchůdce Marek “Humanoid” Brázda, to zatím zůstává ve hvězdách. Jedno je ovšem jasné, Random už půjde jenom nahoru!
Adam "Random" Grepl
Adam "Random" Grepl
Zdroj: PLAYzone

Za minulý rok ses umístil na osmém místě v celkovém pořadí nejlepších českých hráčů. Jak bys celkově minulou sezónu zhodnotil, šlo něco udělat lépe / popřípadě na co jsi byl nejvíce hrdý.

I přesto, že se minulý rok moc nedařilo, tak jsem rád, že jsem si zahrál v LVP a zajistil tím španělskou residenci pro další split. Na nic moc jsem asi hrdý nebyl, protože jsme se ani nedostali do playoffs.

Na domácí scéně jsme tě kromě jedné účasti v eLEAGUE Cupu neměli možnost pořádně sledovat. Jak se ti zatím líbí ve Španělsku a co vnímáš jako největší rozdíl oproti Česku, co se týká profesionálního hraní?

Největší rozdíl je určitě v profesionalitě organizací a také v penězích. V každé organizaci v LVP dostanete minimálně dost peněz, abyste se hraním uživili. Také na tu ligu kouká mnohem více lidí a celkově si vás v té lize lépe všimnou lepší organizace.

Před začátkem dvanácté sezóny jsi změnil působiště. Měl jsi v offseason nabídky i z jiných týmů? Případně uvažoval nad možností vrátit se do Česka?

Měl jsem i jiné nabídky/tryouty ve Španělsku, ale kvůli hodně zajímavé offseason jsem se nakonec rozhodl, že rozhodně chci zůstat v LVP kvůli španělské residenci, co dostanu další split, a také kvalitě ligy. Co se týče Česka, tak jsem jednu zajímavou nabídku měl, ale nebylo to pro mě worth se zde vracet.

Jak moc velkou roli hraje v takovém týmu komunikace? Sice jsou v základní sestavě pouze dva Španělé, ale učíš se případně do budoucnosti i španělsky? 

Upřímně, většina Španělů moc anglicky neumí, není to tu moc populární, ale co se týče mého tymu, tak to samozřejmě problém není. Španělsky se učit nehodlám.

Co zatím říkáš na všechny nové věci, které se v další sezóně objeví? Potřebovalo by něco nerfnout, nebo naopak buffnout? 

V nové sezoně se toho upřímně moc nezměnilo, já celkově rád vítám nové změny, které hru oživí, takže zatím rozhodně pozitivní, co se týče nových draků a map. Nerf/buff si zaslouží hodně champů, ale takhle z hlavy by mi vůbec nevadil buff Malzahara (mrk mrk Xnapy).

Máš něco, co bys poradil nově začínajícím hráčům a nějakou klíčovou radu pro midaře, kteří by to chtěli někam dotáhnout?

Buďte kreativní a nesnažte se za každou cenu být jako ostatní.

Co bys na závěr vzkázal všem svým fanouškům?

Chtěl bych poděkovat všem co mě podporují a co sledují mé zápasy. 

Štítky: Random
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.