Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar končí v SINNERS?! Nahradit by ho měla hlavní hvězda ENTERPRISE

11. 1. 2022 | 13:20 Counter-Strike 2 Přestup
Možná největší bomba přestupového trhu je tady! Tedy alespoň neoficiálně. Podle informací za oponou, které dnes publikoval portál eplayer.sk, se česká jednička chystá vyměnit hráče na pozici hlavního snipera. Česká legenda oskar tak udělá místo svému největšímu konkurentovi z minulé sezóny.
oskar
oskar
Zdroj: PLAYzone / MČR

Když se po Vodafone MČR 2020 přidal k SINNERS Tomáš 'oskar' Šťastný, vyvolalo to na domácí scéně velký povyk. Právě on měl být tím klíčovým prvkem k tomu, aby tým dokázal rozvinout svůj potenciál na maximum a dosáhnout cílů, jako například posun do světové TOP 30 nebo na mezinárodní Tier 1 eventy. Všechno tohle se loni vydařilo, i přesto ale tato pohádka nemá úplně šťastný konec – spíše Šťastný konec.

Po roce a pár týdnech to totiž vypadá, že se největší ikona české Counter-Strike historie s libereckou organizací rozloučí, jak napovídají aktuální informace. Není nijak známo, jestli oskar ještě jednou zatoužil po zahraničním angažmá a přišla mu dostatečná nabídka na ještě jedno stěhování, nebo uvnitř týmu začaly po některých neúspěšných taženích vznikat neshody. Teoreticky může jít i o kombinaci obou faktorů. Ačkoliv se tak může zdát, že tým přijde o jednu z hlavních hvězd a měl by jít výkonnostně dolů, tak po načerpání oskarových dlouholetých zkušeností může jít o dobrý krok pro obě strany. Jeho mise byla více než splněna. V rámci spekulací se pak nejčastěji skloňuje jméno týmu GORILLAZ, kam by oskar měl nyní zamířit.

Co ale nyní bude se SINNERS? Oskar měl (nebo stále má) v týmu nadále platnou smlouvu, takže se dá očekávat, že jeho budoucí zaměstnavatel bude muset sáhnout do kapsy. V případě hotového přestupu by tak hříšníci nemuseli šetřit na jeho náhradě a jít rovnou pro nejžhavější zboží mezi lokálními snipery. David 'forsyy' Bílý se dá za loňský rok považovat za nejlepšího hráče z domácí scény mimo SINNERS a v případě konce oskara je naprosto jasné, že forsyy musí být v hledáčku na prvním místě. Podle informací portálu eplayer si 20letý odstřelovač s týmem již zkusil zatrénovat a přestup tedy může být na spadnutí.

forsyy
forsyy
Foto: PLAYzone / MČR

Celé tohle domino nejvíce odnese forsyyho dosavadní zaměstnavatel. ENTERPRISE mají za sebou parádní půlrok a odchod hlavního tahouna, kolem kterého se postupně budovala celá sestava, by byl obří kámen úrazu. Pokud totiž Dominik 'blogg1s' Janita a Lukáše 'capseN' Koláčný setrvají ve svých angažmá, tak se v hledání nového snipera budou muset hodně EP otáčet. Volba podle všeho měla padnout na Dominika 'NIO' Maxiana, který se po delší době v jiné roli loni opět našel jako odstřelovač a právě nabídka od ENTERPRISE pro něj může být tím pravým. Downgrade to sice bude, maximální potenciál však má i NIO hodně vysoko.

Tak či onak, stále se jedná o nepotvrzené informace a jak už to při vyjednáváních občas bývá, vše se může v sekundě změnit, nebo dokonce zvrátit. Pokud jsou ale tyto přesuny blízko finálnímu verdiktu, tak už třeba můžeme jen vyčkávat na moment, kdy vše bude oficiální. Oba týmy by totiž bylo velice zajímavé sledovat s jejich novými snipery. SINNERS i ENTERPRISE mají totiž po úspěšné sezóny na co navazovat.

Bude sestava SINNERS v roce 2022 vypadat následovně?

 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
 Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
 Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil
 Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar
 Česká republika David 'forsyy' Bílý

 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.