Přejít k hlavnímu obsahu

První letošní výprava eSuby a Dynama Eclot skončila neúspěšně. Oba týmy vypadávají ve čtvrtfinále

11. 1. 2022 | 16:00 Counter-Strike 2 Preview
Zimní spánek je u konce, první turnaj letošního roku s českou stopou je tady! BACK TO BACK Tournament započal již na konci minulého roku, po Štědrém dni dostali hráči šanci na oddych a nejlepší osmička nyní může vlétnout do play-off o finanční odměny ve výši necelého půlmilionu korun. Mezi elitou nechybí ani dva naši zástupci, takže se můžete těšit na také na oficiální česky komentovaný stream z naší produkce!
Dynamo Eclot vs. Run or Die
Dynamo Eclot vs. Run or Die
Zdroj: grafika DNE

Aktualizace po zápase: Série mezi eSubou a MASONIC začala mapou Ancient, kterou Dánové zvládli v poměru 16:13. S novými posilami se borcům v černo-modrých dresech podařilo díky výhře na Infernu v poměru 16:11 srovnat. Bohužel, stejně jako v minulém střetnutí dopadl decider jednoznačnou výhrou pro soupeře, tentokrát 16:5 na Vertigu. Poslední českou vlajku tak drželo Dynamo Eclot, které ale taktéž vstoupilo do svého zápasu prohranou první mapou. Na Run or Die nestačili na Infernu poměrem 11:16. Náprava měla přijít na Dustu, ale ten českému celku vůbec nesedl a skončil rozdílem třídy 3:16. Po slibně vypadajícím swissu tak oba naši zástupci končí ve čtvrtfinále a odnášejí si každý 1250 dolarů.


BACK TO BACK je turnaj od Esports United, který je velkou šancí pro Dynamo Eclot a eSubu. Oba totiž dokázali na úvod swissu dvakrát zvítězit, díky čemuž si vybojovali vzájemný zápas. Ten lépe před Vánoci zvládli DNE, na což ale eSuba okamžitě reagovala výhrou ve čtvrtém kole této úvodní části turnaje. Ve vyřazovacích bojích tak máme dva zástupce, bohužel se oba nacházejí ve stejné části pavouka, takže se nemůžeme potenciálně dočkat druhého vzájemného střetnutí ve finále. Netřeba ale předbíhat.

Po skoro třítýdenní pauze odstartovalo play-off v pondělí 10. ledna a hned den na to se dočkáme hned dvojího českého zápolení. Od 16:00 vyzve eSuba dánský tým MASONIC a půjde o opětovné střetnutí těchto dvou týmů opět po měsíci. Tehdy Dánové jasně zvládli třetí mapu BO3 série a vyřadili český celek z turnaje Exeedme Revolution. Na Dynamo Eclot bude od 19:30 čekat tým podobné úrovně, ukrajinská sestava Run or Die, tedy jádro dřívější Akumy. S tímto celkem si v základní části poradila jak eSuba, tak právě i Dynamo Eclot, takže česká smečka bude za favorita. Stále ale oba dělí pouze dvě příčky v HLTV žebříčku.

Prvním duelem dne vás provede Marek 'shadye' Hovanec s Michalem 'Mishek' Kabelem, v zápase DNE se k Shadyemu připojí Jakub 'Koty' Kotajny. Těšit se tak na našem Twitchi můžete na pořádnou show!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.