Přejít k hlavnímu obsahu

Přestupová bomba odpálena! Největší česká legenda se loučí se SINNERS

12. 1. 2022 | 10:44 Counter-Strike 2 Přestup
Poslední dny byl na scéně velký ruch okolo české jedničky. Po jednom roce společného působní se začalo hovořit o konci oskara, který se měl nechat ještě jednou zvábit zahraničím. Všechno bylo na sociálních sítích týmu potvrzeno právě dnes a nechybělo ani srdceryvné rozloučení formou videa. Stále však není oficiálně známo, kdo bude jeho náhradou.
oskar
oskar
Zdroj: PLAYzone / MČR

Když se po Vodafone MČR 2020 přidal k SINNERS Tomáš 'oskar' Šťastný, vyvolalo to na domácí scéně velký povyk. Právě on měl být tím klíčovým prvkem k tomu, aby tým dokázal rozvinout svůj potenciál na maximum a dosáhnout cílů, jako například posun do světové TOP 30 nebo na mezinárodní Tier 1 eventy. Všechno tohle se loni vydařilo, i přesto ale tato pohádka nemá úplně šťastný konec – spíše Šťastný konec.

Po roce a pár týdnech totiž největší ikona české Counter-Strike historie dala liberecké organizaci sbohem. Oficiální důvod odchodu znám není, ale dá se říci, že se nejvíce nabízí dva scénáře. Buďto oskar opět zatoužil po zahraničním angažmá a přišla mu dostatečná nabídka na ještě jedno stěhování, nebo uvnitř týmu začaly v průběhu času vznikat neshody. Teoreticky může jít i o kombinaci obou možností. Fanoušci na sociálních sítích truchlí a mnoho z nich nerozumí tomuto kroku, důvod se dost možná nikdy nedozvíme.

Řečí čísel asi nebude nikdo namítat nad tvrzením, že hříšníci přichází o jednu ze svých hlavních hvězd. Pokud to ale uvnitř týmu skřípalo, nemusí nyní nutně přijít výkonnostní propad, ačkoliv s příchodem oskara SINNERS vyletěli strmě vzhůru. Zkušenosti byly předány a mise byla splněna. Vždyť se oskar s týmem dostal do TOP 20 světa, a jako největší česká ikona tak byl u nejúspěšnějšího roku českého týmu v historii.

Co se týče jeho budoucnosti, tak se v zákulisí nejvíce skloňuje jméno týmu GORILLAZ, kde by se opět potkal s Miikkou 'suNny' Kemppim. Tah by to byl překvapivý, současně se ale dá pochopit tohle lákadlo.

Co ale nyní bude se SINNERS? V případě odkupu oskara by hříšníci nemuseli šetřit na jeho náhradě a jít rovnou pro nejžhavější zboží mezi lokálními snipery. David 'forsyy' Bílý byl vloni nejlepším hráče domácí scény mimo SINNERS a je tedy skoro jasné, že forsyy musí být v hledáčku na prvním místě. Podle informací portálu eplayer si 20letý odstřelovač s týmem již zkusil zatrénovat a přestup tedy může být na spadnutí.

Celé tohle domino nejvíce odnese forsyyho dosavadní zaměstnavatel. ENTERPRISE mají za sebou parádní půlrok a odchod hlavního tahouna, kolem kterého se postupně budovala celá sestava, by byl obří kámen úrazu. Volba by podle všeho měla padnout na Dominika 'NIO' Maxiana, který se po delší době opět vrátil k AWP a právě nabídka od ENTERPRISE pro něj může být ideální šancí, jak ukázat, že stále patří mezi špičku.

Tak či onak, především SINNERS bude hodně zajímavé sledovat s jejich novým sniperem, jestli dokáží navázat na úspěšnou sezónu. Neméně složité to ale bez své hvězdy budou mít i ENTERPRISE, kteří jsou aktuálně také v nejlepší světové čtyřicítce a za svými konkurenty v HLTV žebříčku zaostávají pouze o 6 bodů. Aktuálně máme v TOP 100 světa pět zástupců a určitě se můžeme těšit na další parádní rok!

Bude sestava SINNERS v roce 2022 vypadat následovně?

 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
 Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
 Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil
 Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar
 Česká republika David 'forsyy' Bílý

 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.