Přejít k hlavnímu obsahu

Vyplatí se Stinger SMG a MK7 Rifle používat i po nerfu?

14. 1. 2022 | 09:37 Fortnite Update hry
Epic Games představili další aktualizaci Fortnite, která tentokrát mění poškození Stinger SMG a MK7 Assault Rifle. Změny se dočkala i automatická brokovnice.
Stinger SMG a MK7 Rifle
Stinger SMG a MK7 Rifle
Zdroj: Epic Games

Hráči se zmínili o tom, jak mocné jsou tyto dvě zbraně od začátku 1. sezóny ve 3. kapitole. V Epic Games to vzali na vědomí a rozhodli se provést určité úpravy. Změny nejsou příliš drastické, takže jak Stinger SMG, tak MK7 Assault Rifle budou mít stále spoustu využití. Není důvod přestat brát tyto zbraně na cestě k vítězství.

Epic Games zpočátku nezmínili, zda se chystají snižovat nebo zvyšovat poškození zbraní, ale mnozí očekávali, že nakonec nějaký nerf dorazí. O hotfix stále hlasitěji prosila nejen samotná komunita, ale i profesionální hráči. A nutno říct, že Epic Games v těchto dnech odvádí skvělou práci při naslouchání své komunitě. Tato oprava je toho dalším příkladem.

Poškození Stinger SMG bylo sníženo o dvě damage u každé rarity (16, 17, 18, 19, 20, 22). Útočná puška MK7 zaznamenala jen mírnou opravu ve sníženém poškození, a to o jedno damage za každou raritu (20, 21, 22, 23, 24, 25). A třetí zbraň, automatická brokovnice, získala buff vyšší rychlostí přebíjení. Doba přebíjení byla zkrácena o 1,53 vteřiny u všech rarit.

Epic Games mají v úmyslu tyto změny ještě dále vyhodnotit a navázat na ně později. To by mohlo snadno vést buď k dalším úpravám nebo dokonce vrácení zbraní do původního stavu. Celkově tyto změny nejsou tak znatelné, jak si někteří představovali, že budou. Stinger SMG bude stále pálit neuvěřitelně rychle a k dokončení eliminace bude vyžadovat další kulku nebo dvě.

Pokud jde o útočnou pušku MK7, došlo pouze k mírnému snížení poškození. Zůstává extrémně přesná a její místo v metě se vůbec nezměnilo. Neexistují totiž žádné další alternativy, SMG a MK7 rozhodně zůstávají nejlepší volbou v inventáři. Změny tedy pouze způsobily to, že zbraně jsou o trošku vyváženější. U automatické brokovnice, která byla dosud popravdě úplně zbytečná, snad přijde i návrat do hry.

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.