Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Denyk (#7)

14. 1. 2022 | 18:43 League of Legends Žebříček
Dalším na seznamu nejlepších domácích hráčů za rok 2021 je Petr “Denyk” Haramach, bývalý support týmu Excel Esports, nyní hájící barvy Entropiq. Jeho zkušenosti a úspěchy mluví za sebe, ale přesto nemá v plánu odpočívat. Ambice na vítězství European Masters jakožto první český tým zní dobře. Zda se to povede, to už zůstává ve hvězdách.
Denyk
Denyk
Zdroj: PLAYzone

Na začátek zkus popsat, jak vypadala tvá jedenáctá sezóna v LoL, jak se hrálo v LEC a co jsi dělal během toho, co jsi zastával roli náhradníka.

Zdravím všechny čtenáře PLAYzone. V LEC se mi určitě hrálo dobře. Myslím si, že se moje herní úroveň velice rychle zvyšovala, abych dokázal konkurovat ostatním supportům v lize. Když jsem plnil roli náhradníka, tak jsem se soustředil hlavně na individuální rozvoj, sledoval jsem hodně zahraničních zápasů, ať už z jiných regionů, nebo těch tréninkových, a snažil jsem se pomáhat týmu, jak to šlo. Škoda jen, že jsem nedostal více příležitostí ukázat svojí kvalitu a o to víc jsem rád, že můžu v Entropiq ukázat, co umím.

V které části sezóny sis řekl, že nemáš v plánu nadále zkoušet LEC a rozhodl ses vrátit domů? Měl jsi kromě Entropiqu i jiné možnosti co se týkalo naší scény?

Řekněme, že ta rozhodující fáze, kdy jsem začal přemýšlet o návratu domů, nastala po mnohočetných rozhovorech s Entropiq, kde se poměrně jasně ukázalo, že sdílíme společnou vizi do budoucna a rovněž se mi velice líbí, jak klub funguje. Měl jsem jak zahraniční nabídky, tak i jiné domácí nabídky, ale rozhodl jsem se pro Entropiq a věřím, že to je ta správná cesta.

Máš už za sebou pár týdnů v Česku, tak jak se tady zatím hraje v porovnání se zahraničím? Případně kde vidíš největší rozdíly?

Zatím pro nás i většinu týmů byla fáze offseason, takže jsme byli v takové fázi herního „odpočinku“. Nicméně už se soustředíme a připravujeme na herní sezonu, na kterou se opravdu těším. Jinak prozatím zas tak velké rozdíly v zahraničí a v Česku nevnímám, ty největší jsou na týmové a strategické úrovni a v rozhodovacích schopnostech.

Ve sbírce máš nespočet titulů, medailí a trofejí z domácí scény, ale je vyloženě nějaký turnaj, který bys chtěl v nadcházející sezóně získat? 

Mým cílem je získat titul EUM, jako první český tým, ale je potřeba rozumět, že jsme sportovci a jsme ve sportovním prostředí. Tzn. Každý turnaj a každý zápas, do kterého nastupujeme, chceme vyhrát, a stejně tak se někdy nevyhnutelně stane, že můžeme i nějaký zápas prohrát.

Robocop, Eren, Denyk a Vinxen pod nimi
Robocop, Eren, Denyk a Vinxen pod nimi
Foto: Entropiq

Co říkáš na úroveň supportů tady u nás v Česku? Co jim tady chybí například v porovnání s LEC / ostatními soutěžemi.

Myslím si, že úroveň supportů v Česku není špatná, řekl bych, že největší mezery mají v laning fázi, ale to může být způsobeno nedostatkem zkušeností, či kvalitou tréninkových partnerů.

Jak jsi byl spokojený s metou jedenácté sezóny? Chybělo ti v ní něco? Byl jsi překvapený z Lucian - Nami dua, které se stalo tak populárním?

Ja osobně nejsem úplně velkým fanouškem enchanter supportů, mám raději jiný styl hrdinů. Nicméně, že bych byl překvapený, se říct nedá a meta mi přišla v pořádku.

Do další sezóny proběhlo ve hře docela dost změn. Potřebovalo by něco z těch nových věcí nerf / buff / delete?

  • Nerf – Talon
  • Buff – Pyke
  • Delete - Shaco

Máš nějakou radu, která by se hodila začínajícím supportům? Co by pro ně mohlo být důležité, na co si dávat pozor a v čem se třeba zlepšovat?

Rad mám celou řadu. Myslím, že ta nejzásadnější je: buďte herně sami sebou. Inspirujte se, sledujte ostatní hráče, nechte se ovlivnit, ale zůstaňte herně svoji. A buďte poctiví sami k sobě ve všem co děláte.

Na závěr, co bys vzkázal všem svým a týmovým fanouškům? 

Chtěl bych všem moc poděkovat za podporu. Doufám, že budete fandit jak mě tak i mým spoluhráčům v Entropiq. Zároveň bych chtěl poděkovat všem partnerům Entropiqu  a doufám, že společně dokážeme velké věci.

Štítky: Entropiq, Denyk
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.