Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: SHOCK (#5)

15. 1. 2022 | 13:37 Counter-Strike 2 Žebříček
Dnešním dnem se dostáváme do horní poloviny našeho TOP 10 žebříčku za uplynulou sezónu. Své nejlepší umístění v kariéře si za rok 2021 vybojoval druhý zástupce české jedničky SINNERS v letošním vydání, Max 'SHOCK' Kvapil. Jeho všestrannost i přesná muška si našla fanoušky i na mezinárodní scéně, celkově se mu vloni podařilo za neuvěřitelný počet 392 odehraných map nasbírat HLTV Rating 2.0 i K/D ratio krásných 1.04. Právě i proto je jedním z klíčových pilířů SINNERS, což mu zajistilo 5. místo v našem žebříčku a další povedený rozhovor.
MAX 'SHOCK' Kvapil
MAX 'SHOCK' Kvapil
Zdroj: grafika PLAYzone

Klasická otázka na úvod. Jak bys shrnul rok 2021 jedním slovem?

Produktivita.

A teď úplně to stejné, jen místo jednoho slova shrň rok jednou větou.

Nejvíc úspěšný rok pro většinu z nás, každý z nás se o dost posunul a hlavně jsme se přesvědčili, že máme na to hrát na té největší úrovni, kterou Counter-Strike může nabídnout.

Pojďme to ale rozebrat postupně. Když do týmu přišel oskar, jak velká očekávání jsi osobně měl, že byste se mohli posunout?

Věděl jsem, že když přijde hráč na takové úrovni, jako je oskar, tak nás to posune dost výkonnostně všechny nahoru a hlavně nabereme i nějaké zkušenosti. Nějaká velká očekávání nebo cíle jsem tolik neměl, ale když jsem viděl, jakou rychlostí se posouváme všichni dopředu, tak mě to nepřekvapovalo.

Byl na týmu okamžitě poznat určitý posun? V čem všem vám přítomnost největší české ikony pomohla jít vstříc novým cílům?

Určitě ano, všichni jsme chytili nový drive do té hry. Co se týče oskarovy přítomnosti, tak asi to, že jsme se mohli na něj spolehnout ve hře a jeho AWP.

Pamatuješ si, v jakém momentě jste viděli, že opravdu můžete jít výše a dokázat mnohem více? Nějaký konkrétní turnaj nebo zápas?

Z konkrétního turnaje a zápasu asi ne, přišlo to všechno tak postupně a plynule, že člověk ani moc nevnímá, že se takhle rychle posouvá dopředu. Nejvíce to na mě ale vždy dolehlo, když jsme se dostali na nějaký větší turnaj, viz IEM Fall a ESL Pro League.

Jak těžké bylo si udržet výsledkovou konzistentnost? Přece jenom jste odehráli jeden z nejvyšších počtů zápasů za rok na světové scéně.

Bylo to dost těžké, hlavně s takovým počtem zápasů a turnajů se nenašel ani tolik čas na nové věci, takže postupem času už se na nás týmy začaly adaptovat. Myslím, že jsme to ale zvládli dobře a potvrzuje to jen to, že jsme se drželi stále v TOP 30 a výš.

SHOCK
SHOCK
Foto: PLAYzone / MČR

Dá se tedy říct, že jste do jisté míry už vyhlíželi pauzu a volnější období, abyste dobili baterky po stovkách odehraných map?

Spíše až na konci roku, tam to bylo dost znát, že už každý potřebuje vydechnout. Odehráli jsme skoro 400 map za celý rok a museli bychom být roboti, aby to na nás nemělo žádný dopad. (smích) Navíc už jsme ke konci i věděli, že nejspíš nebudeme pokračovat ve stejné sestavě, takže o to víc si každý to volno přál co nejdříve, troufnu si říct. Ale jinak v průběhu roku jsme na to vůbec nemysleli a jeli jsme furt stejné tempo, každého to dost bavilo, takže jsme nějakou únavu nebo potřebu si dát pauzu nepociťovali. Ale je to jen a jen dobře, protože právě ten počet zápasů nám přinesl nejvíc zkušeností a taky i nějakou psychickou odolnost, která je ve hře dost potřeba.

Když se tě zeptám po individuální stránce, hodnotíš rok 2021, čistě subjektivně, jako zatím svůj nejlepší?

Řekl bych že jo, když vezmu i v potaz, že jsme hráli i o dost více kvalitnějším týmům. Umístění v tomto žebříčku pro mě moc neznamená, ale stále si myslím, že to může být o dost lepší. A i když to byl asi můj nejlepší rok, tak se svým výkonem úplně spokojený nejsem, stále je vždy co zlepšovat takže na to se pokusím soustředit další rok a věřím, že bude ještě lepší jak ten uplynulý.

Na jaký moment z roku 2021 budeš nejvíce vzpomínat?

Rozhodně na IEM Fall, ESL Pro League a V4 Future Sports Festival. Takovéhle zážitky z Tier 1 turnajů jsou klidně i na celý život.

A který moment je naopak tím, který bys z hlavy nejradši vytěsnil?

Na 1000 % prohra proti Movistar Riders 14:16 na Vertigu, když jsme vedli 14:12 a prohráli situace, které jsme za žádnou cenu neměli. Kvůli tomu jsme nepostoupili do play-off IEM Fall a případně i na Major. To bylo rozhodně největší zklamání, které jsem za celou kariéru zažil. Děkuju za připomenutí. Sadge.

Jaký máš osobně pocit z příchodu forsyyho za oskara? V čem budete oslabeni a v čem naopak můžete být silnější?

Mám z toho dost dobrý pocit, s forsyym už trénujeme a myslím, že jsme si všichni s ním dost sedli. Myslím, že odchod oskara nám dost prospěje a budeme ještě lepší jak doteď, hlavně už snad nebude tak špatná nálada, která doléhala na celý tým a byla dost znát. Moc mínusů v té změně nevidím, spíše naopak.

Chtěl bys na závěr něco vzkázat fanouškům?

Určitě bych chtěl všem fanouškům poděkovat za to, jakou podporu po celý rok ukazovali, ať už naší celé organizaci nebo mně. Vždy jsme to vnímali a i to mělo vliv, že jsme se posouvali kupředu. Určitě taky SINNERS jako organizaci, že v nás věří i další rok a pomáhá nám se vším, v čem je potřeba.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.