Přejít k hlavnímu obsahu

Historický úspěch! Michal Šmídl vyhrává virtuální závod 24h Le Mans

18. 1. 2022 | 13:58 Reportáž
Od sobotního odpoledne až do neděle probíhal prestižní závod 24 hodin Le Mans, respektive jeho virtuální odnož. Co dělalo tuhle akci speciální oproti klasickým virtuálním závodům, byla účast mnoha hvězd z reálného motorsportu v čele s nejnovějším mistrem světa v F1 Maxem Verstappenem. Toho v jednom týmu doprovázel také český závodník Michal Šmídl, který si v druhém týmovém autě s logem Redline dojel dokonce proti vítězství!
Michal Šmídl vítězí na 24h Le Mans!
Michal Šmídl vítězí na 24h Le Mans!
Zdroj: Traxion.GG

Simracing začal být s příchodem covidu stále více populární. Nikdo se tedy nemůže divit, že se tak prestižní závod jako 24 hodin Le Mans dočkal své velké akce. V minulém roce se pod záštitou stejného organizátora sice odehrál, ale letošní ročník měl díky účasti mnoha hvězd daleko prestižnější význam. Kromě již zmíněného mistra světa F1 Maxe Verstappena jsme se dočkali také známých tváří z internetového prostředí. Všechny byly doplněny o ty nejrychlejší virtuální závodníky, jaké můžeme na světě najít.

V kategorii LMP se nejlépe vedlo posádce vozu Realteam Hydrogen Redline ve složení Felipe Drugovich, Oliver Rowland, Jeffrey Rietveld, Michal Šmídl. Parádní výkon týmu s českým zastoupením stačil na vítězství o minutu a půl za 407 odkroužených kol. Vítězství v závodě také celé týmu zajistilo prvenství v celkovém pořadí Le Mans Virtual Series, kde o neuvěřitelného půl bodu předběhli Rebellion GPX Esports.

Druhý vůz týmu Redline v čele s Maxem Verstappenem bohužel závod nedojel poté, co Max udělal chybu a skončil ve stěně. Poškození bylo natolik velké, že už vůz nemohl nadále pokračovat. Z výčtu účastníků nemůžeme zapomenout na dalšího Čecha Martina Štefanka, který dojel na také moc pěkném 6. místě.

Vedle LMP vozů se současně jel také závod kategorie GTE, který ovládl BMW Team Redline ve složení Rudy van Buren, Lorenzo Colombo, Enzo Bonito, Kevin Siggy. Pokud se vám zdá jméno Enzo Bonito povědomé, tak tento mladý Ital toho už má hodně za sebou. Prošel mnoho závodních her, kde za sebou zanechal rekordy a v minulosti patřil do programu McLaren Shadow, který slouží k výchově mladých talentů.
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.