Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE na třech mapách nestačili na 20. nejlepší tým světa

18. 1. 2022 | 16:40 Counter-Strike 2 Live coverage
ENTERPRISE esports mají opravdu náročný začátek roku. Po změně v sestavě neměli ani tolik času na trénink a hned vlétli do čtyř různých turnajů. Po startu Pinnacle Winter Series a rychlém konci v Malta Vibes Knockout Series #5 je tady hlavní část turnaje Elisa Invitational, do které postoupili ještě vloni s forsyym. Soutěž je obsazená opravdu kvalitně a každý zápas bude pro slovenský celek opravdu cenný.
The eLiVe + manguss
The eLiVe + manguss
Zdroj: sociální sítě týmu

V regionální části Elisa Invitational Winter se ENTERPRISE podařilo porazit týmy KappaB, Apeks Rebels a KOVA Esports. Mezi touto společností patřili mezi velká jména, nyní se však karta obrací. Hlavní fáze turnaje, ve kterém se hraje o čtyři sloty na velkolepém LAN finále, totiž přilákala i celky typu Entropiq, Eternal Fire, Sprout, Dignitas nebo ECSTATIC. Ačkoliv tedy EP patří mezi lépe nasazenou polovinu, jednoduché to mít vůbec nebudou. Každá taková šance ale tým zocelí, ještě k tomu po příchodu nové posily. Případný úspěch by navíc mohl znamenat zajímavý posun v HLTV žebříčku, kde jsou aktuálně na 41. pozici.

1. kolo – úterý 18. ledna

Do boje o postup vykročí česko-slovenská sestava v úterý od 18:00. Jejím prvním soupeřem bude jeden z nejlepších týmů, jaké turnaj ukrývá. Ačkoliv nejsou ECSTATIC tak známým pojem na CS:GO mapě, aktuálně platí za 20. nejlepší celek světa, což je samo o sobě tvrzení, které budí respekt. S dánským soupeřem se ENTERPRISE ještě ani jednou neutkali, zkušenost s ním mají (vítěznou) pouze SINNERS z prosince. Do karet EP ale hraje fakt, že v herní den už ECSTATIC jednu prohru mají. Zadaří se také našemu zástupci?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.