Přejít k hlavnímu obsahu

Co přinesla největší aktualizace této sezóny?

19. 1. 2022 | 15:19 Fortnite Update hry
Nejen, že se vrátila legendární lokace Tilted Towers, ale objevilo se také nové legendární stvoření. Co vše nového je ve Fortnite po včerejší aktualizaci?
Klombos Fortnite
Klombos Fortnite
Zdroj: Epic Games

Dlouho se teoretizovalo o tom, že se na mapě nachází velký tvor, ale bohužel jaksi nebyl k nalezení. Až do teď! A vlastně to není žádné „to“. Po mapě jich přešlapuje víc než jeden, ale nebojte se. Navzdory své obrovské velikosti jsou tito tvorové zvaní Klombos naprosto mírumilovní (pokud nejsou vyprovokováni, ale i přesto jsou to zkrátka zlatíčka).

Klombo dieta je velmi rozmanitá – snědí téměř vše, co jim předhodíte. Ale nejvíc milují Klomberries! Nasbírejte tyto plody z malých keřů na mapě a pak jeden hoďte poblíž Klomba, abyste ho nakrmili. Vyprovokovali jste ho náhodou – nebo záměrně? Uklidněte jeho vztek ničím jiným než Klomberry.
 

Klombos
Klombos
Foto: Epic Games

Klomberry vám prodá třeba Haven (NPC této sezóny) za 25 zlatých cihliček. Lze ji nalézt na jižní straně ostrova, přímo na západ od Chonker's Speedway. A směrem na jih od její polohy se vám postaví do cesty hned několik křoví s Klomberry.

Jak vám tito mírní obři mohou pomoci v bitvě? Skočte na jejich ocasy, abyste se dostali k průduchu na jejich hlavě, a pak se nechejte vystřelit nahoru. Díky tomu totiž hravě uniknete leckteré složité situaci nebo se jen rychleji dostanete do zóny. Je také známo, že tyhle potvůrky po malém občerstvení kýchají různé věci!

Klomberry mají nutriční hodnotu i pro jiná stvoření než jen pro Klombose, sníst ho můžete i vy. Jedna bobule vám doplní 10 shieldu a v inventáři jich lze mít na jednom slotu až 15.
 

Tilted Towers
Tilted Towers
Foto: Epic Games

Tání ostrova nám mezitím v duchu příchodu jara pokračuje a zpod sněhu a ledu se vynořila tolik očekávaná oblast Tilted Towers! Vydejte se do tohoto klasického města z minulosti Fortnite, ale vězte, že hotdropem zůstává i nadále.

Grenade Launcher
Grenade Launcher
Foto: Epic Games

Grenade Launcher je také zpět. Projektily však nově explodují ihned po svém prvním odrazu. Najít granátomety můžete z rare chestek, supply dropů a ze žraloků.

Od nynější aktualizace koruna vítězů již zobrazuje více než jen 99 vítězství s korunou. Pokud jste před aktualizací dosáhli více než 99 vítězství, nově již emote ukazuje správný počet winů.

Victory crown
Victory crown
Foto: Epic Games

Změny proběhly i v kompetitivních módech. Klombos a granátomety v nich nejsou zahrnuty, Klomberry tam však najdete. Stejně tak byly přidány Shield Kegs a Armored Walls, druhé jmenované však ve sníženém spawnrate. 

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.