Přejít k hlavnímu obsahu

Bubák i Wraxx okusili hořkosladkou příchuť. Konta se však ztuční oběma

23. 1. 2022 | 20:11 Fortnite Turnaj
Z česko-slovenské kompetitivní scény jsme sledovali dva naše zástupce v Duo Cash Cupu. Lukáše „Bubák“ Vajdíka a Patrika „Wraxx“ Dalaveraje.
Fortnite turnaj
Fortnite turnaj
Zdroj: ESTNN

Jak již víte z našeho předešlého  článku ,ve čtvrtek proběhlo druhé kolo Duo Cash Cupu.

Lukáš „Bubák“ Vajdík se svým spoluhráčem Chapixem obsadil krásnou třetí příčku s počtem 171 bodů, ale zároveň s trošku hořkou příchutí, když druhá příčka patří nakonec duu se stejným počtem bodů. V posledních minutách celého turnaje totiž rozhodl konečnou podobu žebříčku počet eliminací. Duo JOE a TomzyV1 zasadilo 23 killů zatímco Bubák a Chapix 21 killů. Bubák s Chapixem si tak na svá konta připíší 850 dolarů, tedy o 50 dolarů méně, než by byl zisk za druhé místo, což rozhodně nic nemění na tom, že hráli velmi dobře a byla radost je sledovat.

Duo Cash Cup
Duo Cash Cup
Foto: FortniteTracker

Radost byla se dívat i na Patrika „Wraxx“ Dalaveraje. Zejména z důvodu, že v jeho případě se z Duo Cash Cupu stal tak trošku „sólo duo cup“.  Jeho holandský spoluhráč Miro totiž zřejmě neměl svůj nejlepší den a Wraxx tahal vesměs celý turnaj sám. A klobouk dolů. Uhrál 24. příčku se ziskem 77 bodů a odnášejí si tak 350 dolarů. Wraxx však po turnaji svému spoluhráči, jako správě vychovaný muž, poděkoval za hry a toto duo spolu zřejmě už neuvidíme.

Tento víkend nám přinesl ještě jeden turnaj. Zatím co Bubák odjel se streamerem Petrem „Skutik“ Škutou opět do Tater hledat po jeskyních bigfoota Wraxxe (opět marně) a vyzkoušet nový Fortnite emote z item shopu v praxi, odehrál se Solo Cash Cup.

Solo Cash Cup se hraje stejně jako Duo Cash Cup na dvě kola a z prvního postupového dne se top 100 hráčů kvalifikuje do dnešního turnaje již o samotné peníze. Z naší domácí scény postoupil do dnešního dne jeden zástupce. WRN F1shyx ze 78. pozice se 135 body a 20 eliminacemi. 

Následující týden začíná hned v pondělí opět kvalifikačním kolem Duo Cash Cupu a jelikož obecně lze říct, že Duo Cash Cupy jsou námluvy hráčů pro nadcházející FNCS lze s jistotou předpokládat, že uvidíme nové složení dvojic a připraví nám tak opět hezkou porci podívané. 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.