Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games představují velkou regionální ligu pro náš region

11. 1. 2022 | 22:55 VALORANT Turnaj
ESE Entertainment Inc. pod hlavičkou své produkční společnosti Frenzy bude organizovat první ročník esportové soutěže VALORANT Regional League. Frenzy bude aktivně spolupracovat s Riot Games na vytvoření a rozvoji nového ekosystému esportů VALORANT.
VRL East: Surge
VRL East: Surge
Zdroj: oficiální grafika

Společnost Frenzy zorganizuje soutěž pro 20 evropských zemí: Izrael, Řecko, Polsko, Česká republika, Slovensko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Kosovo, Černá Hora, Severní Makedonie, Srbsko, Chorvatsko, Maďarsko, Slovinsko, Kypr a Rumunsko. Soutěž dostane název VRL East Surge. Jako hlavní motto ligy zvolili organizátoři „Jiní, ale jednotní“, které odráží jedinečnost každé pozvané země. Vizuální identitě pak dominuje zelená a tyrkysová barva.

Pro účely soutěže postavil organizátor Frenzy zcela nové studio ve Varšavě. Frenzy zajistí polský komentář, zatímco řecké, české, maďarské a rumunské komentáře poskytnou partneři vybraní společností Frenzy. Vítězové první sezóny VRL East: Surge se poté utkají na globálních kvalifikacích VALORANT Champions Tour. Vítězové druhého splitu se kvalifikují do finále VRL EMEA.

Harmonogram sezóny:

  • 6 kvalifikačních turnajů: 24. – 30. ledna
  • Základní část: 16. února – 10. března
  • Vyřazovací boje: 16. – 20. března
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.