Přejít k hlavnímu obsahu

Další ambiciózní projekt? Čeněk Stýblo a Ondřej Novotný zakládají vlastní esportový tým IKISEQ

27. 1. 2022 | 08:10 League of Legends Zajímavost
Projekt IKISEQ jste možná zaznamenali už pár měsíců zpátky, ale teprve v nacházejícím čtvrt roce se věci pořádně rozběhnou. Na naší herní scéně vznikne nový League of Legends tým, ale tentokrát se bude od těch tradičních výrazně lišit – dostat se do něj může naprosto kdokoliv, klidně i ty, pokud si na to věříš a tvé herní schopnosti na to stačí!
Ondřej Novotný a Čeněk Stýblo
Ondřej Novotný a Čeněk Stýblo
Zdroj: ikiseq.com

Esport je neustále rostoucím fenoménem, ze kterého postupně vznikají regulární pracovní pozice a samostatné sportovní odvětví. Tím pádem logicky táhne pozornost těch největších osobností a právě projekt IKISEQ se pokusí posunout naší LoL scénu dopředu. Navíc se nejedná o další tradiční tým do počtu, ale naopak jsou brány ke splněnému snu otevřeny pro každého. Nejvíce ovšem bude záviset na tom, kolik peněz se přes platformu IKISEQ vybere. Podle toho nakonec bude tým minimálně rok financován a dostane možnost se ve světě esportu prosadit. Vzhledem k systému, jaký je v League of Legends zaveden, se tak nejedná o nejjednodušší úkol, ale zároveň ani o nic nemožného. 

Úvodním datem pro přihlášení je 13. únor, kdy proběhne veřejná nabídka na hráče. Ti budou podle svých schopností, ranků a dalších kritérií postupně probráni a spustí se registrace do esportové show. Poté 27. února dojde k prvnímu streamovanému turnaji, kde se nejlepší padesátka hráčů utká proti sobě. Z ní pak vzejde dvacítka hráčů, kteří postoupí o krok blíže ke svému snu. Další turnaj proběhne 6. března, kdy se z dvaceti nejlepších hráčů stane pouhých deset. 

Hlavní finále proběhne v Olomouci v termínu 25. až 27. března a tehdy se konečně dozvíme tu nejlepší pětici hráčů, kteří dostanou na další rok šanci se pořádně ukázat a prosadit ve světě esportu. Celým tímto projektem nás jakožto komentátorské a porotcovské tváře budou provázet David “Davkouny” Vogel a Jan “Kangae” Sekanina. Pokud si myslíš, že máš na to konkurovat ostatním, a chceš se pořádně ukázat, tak se zaregistruj na stránkách IKISEQu a vydej se na cestu za svým esportovým snem!

Štítky: IKISEQ
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.