Přejít k hlavnímu obsahu

Má Chemtech drak konečnou, nebo se jen vrátí v jiné podobě?

25. 1. 2022 | 18:12 League of Legends Update hry
Riot vyslyšel volání komunity v kontroverzní situaci. Poprvé odebral ze hry novinku, která měla být rysem sezóny a chce tak zajistit hráčům lepší zážitek!
Chemtech drak
Chemtech drak
Zdroj: League of Legends

V League of Legends je každým rokem provedena razantní změna hry, která specifikuje každou sezónu. Letošní dvanáctá sezóna přinesla rozporuplné názory nejen komunity, ale také profesionální scény či samotného riot týmu. Ale ještě nikdy se nestalo, že by Riot tak obrovskou 
změnu a novinku odebral ze hry.

Sezóna roku 2022 přinesla na rift dva nové draky. K již 4 existujícím elementálním drakům (Infernal, Cloud, Mountain a Ocean) se přidali další dva. Jedná se o Hextech a Chemtech draky, které přináší nové možnsti.

Komunita nejvíce odsuzovala Chemtech draka, který proměnil místa na mapě radikálně a způsobem, který pro ně byl „moc frustrující“. Proto se Summoner’s Rift Team rozhodl Draka ze hry 25. ledna odebrat. „Když jsme v předsezóně představili Chemtech draka, Duši a Terén, sdíleli jsme záměr, aby to mělo větší dopad na hry než původní čtyři elementální draci. Během posledních několika měsíců jsme na sociálních sítích slyšeli vaši zpětnou vazbu, že i s ohledem na tento cíl bylo přidání Chemtech draka příliš frustrující pro hráče, obzvlášť pokud jsou v prohrávajícím týmu.“

Bývalý profesionální hráč Marc Robert Lamont alias „Caedrel“, momentálně zaměstnán Riotem a člen produkčního týmu LEC jako analytik, na svém streamu vysvětloval obtíže, se kterými se musejí hráči na úrovni profesionálního esportu vypořádat. „Pro prohrávající tým je změna mapy 
naprosto devastující a znemožňuje comeback“. Na svém Twitteru sdělil, že Week 3 v LEC bude také ochuzen o Chemtech draka. 

Vrátí se nám drak v jiné, lepší podobě? Riot ho dozajista neodsoudil na doživotí, je tedy dost možné, že se ještě v letošní sezóně vrátí, nicméně to určitě „ nebude trvat chvilku“.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.