Přejít k hlavnímu obsahu

Špičkový český hráč a jeho tým míří do slavné organizace TSM!

27. 1. 2022 | 11:20 Dota 2 Přestup
Světoznámá americká organizace TSM oficiálně vstupuje na pole další oblíbené hry. Tentokrát jde o Dotu 2, kde jej bude reprezentovat sestava doposud známá jako Team Undying. Tento krok je parádní i pro české fanoušky, protože součástí tohoto týmu je i nejlepší český hráč SabeRLight. Novou akvizici TSM uvidíme v akci již za několik týdnů.
SabeRLighT- na The International 10
SabeRLighT- na The International 10
Zdroj: Valve

Team Undying se zformoval přesně před rokem, při příležitosti nové sezóny Dota Pro Circuit. Součástí jeho sestavy byli hráči ze čtyř různých světadílů. Dva své zástupce měla Severní Amerika (Kanada), po jednom pak Asie (Jižní Korea), Jižní Amerika (Peru) a hlavně také Evropa. Součástí týmu Undying totiž byl i český hráč Jonáš „SabeRLight“ Volek, který po konci v Ninjas in Pyjamas hledal novou výzvu. Tady ji našel přímo dokonalou, i přes netradiční národnostní mišmaš se Undying rychle stali jedním z nejlepších týmů Severní Ameriky a dokázali trápit i největší protivníky, Evil Geniuses a Quincy Crew, v obou regionálních ligách.

Vrcholem tohoto snažení byla úspěšná kvalifikace na The International 10. Na světovém šampionátu tak měla Česká republika po dlouhých deseti letech konečně svého zástupce, SaberLightův hlavní cíl, kvůli kterému se přesunul na jiný kontinent, byl tedy splněn. Team Undying sice pokračoval jako nezávislá organizace financovaná fanoušky a výdělky týmu, díky síle memů a snů to ale MoonMeander a jeho tým dokázali a díky postupu do play-off TI10 si odnesli rovných 600 tisíc dolarů. Díky zisku více než 2,5 milionů korun se SabeRLight okamžitě stal jedním z nejúspěšnějších českých hráčů napříč celým esportem.

Team Undying se rozhodl setrvat ve stejné sestavě i pro rok 2022 a okamžitě se mu podařilo prolomit kletbu třetích míst. Pohádková odměna a posun na další metu však přichází až nyní. Týmu se konečně podařilo najít střechu nad hlavou a na regionálním finále zimní sezóny už budou bojovat pod novou vlajkou. Kvalit týmu si všimla severoamerická organizace TSM, která proslula především díky League of Legends, ale poprvé v historii se rozhodla probádat také vody konkurenční MOBA hry. „Podepsat smlouvu s TSM je splněný sen,“ řekl David „MoonMeander“ Tan Boon Yang. „Všem fanouškům TSM Dota 2, očekávejte v NA novou éru.“

První Dota 2 sestava TSM vypadá následovně:

 Peru Enzo „Timado“ Gianoli O’Connor
 Kanada Jonathan „Bryle“ Santos De Guia
 Česká republika Jonáš „SabeRLight“ Volek
 Kanada David „MoonMeander“ Tan Boon Yang
 Jižní Korea Kim „DuBu“ Doo-young

Zdroj: @TSM
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.