Přejít k hlavnímu obsahu

V téhle době někam vyrazit je strašně moc vzácný, ohlíží se Xnapy a SINNERS za plesem přátel esportu

27. 1. 2022 | 20:57 Reportáž
V sobotu 22. ledna proběhl v prostorech TOP Hotelu v Praze ples přátel esportu. Kvůli pandemickým opatřením nikdo s jistotou nemohl vědět, zda se tato každoroční akce letos vůbec bude moci uskutečnit a za jakých podmínek, i tak se ale setkání nakonec povedlo na výbornou.
Ples přátel esportu
Ples přátel esportu
Zdroj: Radim Madarász

Podobně jako na každoroční major se fanoušci domácího esportu mohou jednou ročně těšit i na již tradiční ples přátel esportu, pořádaný organizací Inaequalis. Ani letos tomu nebylo jinak a tak se skupina jedinců naladěných na vlnu esportu sešla v hotelovém sále, aby zde strávila příjemný večer. Samozřejmostí bylo i vyhlášení letošní ankety o hráče, organizaci a influencera roku. Ačkoli se zpočátku zdálo, že cenu si na pódium přijde převzít pouze výherce organizace roku, Moritz Straube za SINNERS, z pódia se po vyhlášení jeho jména zvedl i Petr "Xnapy" Jirák, kterého ve speciálním outfitu nepoznali ani u vlastního stolu.

Chtěl bych v první řadě poděkovat lidem, protože, jak jsem pochopil, je to hlasování veřejnosti, lidí, kteří se o esport nějakou formou zajímají. To je hlavní důvod, proč to pro mě má hodnotu. Druhá věc je, když nepočítám souboj ve vybíjený v druhý třídě na základce, nikdy nic nevyhrál, takže úplná paráda. Poděkování patří i organizátorům, jelikož v týhle době někam vyrazit je strašně moc vzácný a já jsem na plese nebyl ani nepomatuju, takže jsem si mohl vytáhnout svůj nejlepší outfit. (dramatické zvýšení intonace hlasu, pozn. redakce) Díky moc!
Xnapy
Xnapy
Xnapy
Foto: Radim Madarász

Výherce doplnil v kategorii hráč roku ještě Adam "NEOFRAG" Zouhar, za nějž si trofej přišel na pódium převzít taktéž Moritz, CEO týmu SINNERS, který letos na červeno vymaloval nejen na domácí scéně, ale pořádně zamíchal barvami i ve světě. Radost z ocenění byla u libereckých hříšníků velká, přecijen, sbírat je začali teprve nedávno, jejich vitrína se ale velmi rychle zaplňuje. A svůj nesmazatelný podíl na tom má i NEOFRAG. 

"Abych se přiznal, tak mě to v konkurenci borců z LEC trošku překvapilo, ale udělalo mi to radost! Všem, kdo hlasovali, bych hrozně rád poděkoval. Díky!" vzkázal svým fanouškům. Za celou organizaci nám pak k převzetí ocenění přidal své vyjádření i Moritz:

Ples přátel esportu byla super událost. Moc jsem si užil setkání s kolegy a přáteli. Naše organizace je tu opravdu krátkou dobu a fakt, že nám fanoušci věří a fandí natolik, abychom vyhráli ocenění organizace roku, je nám obrovskou ctí. Celá akce měla doslova přátelský vibe a jsem rád, že tady u nás takový event existuje. Člověk si v době COVIDu tak často nenahodí oblek a jednou, dvakrát do roka to potěší i nás esportovce, když už žijeme spíše casual lifestyle. Těším se na příští rok a věřím, že to bude ještě větší a lepší!
uvedl CEO týmu SINNERS
Moritz Straube, SINNERS
Moritz Straube, SINNERS
Foto: Radim Madarász
Štítky: SINNERS, NEOFRAG, Xnapy
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.