Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Patrik (#3)

27. 1. 2022 | 17:17 League of Legends Žebříček
Blížíme se k naprostému vrcholu seznamu a na třetím místě se za rok 2021 umístila AD Carry hvězda Patrik “Patrik” Jírů. Sice se jeho týmu Excel Esports nepovedlo dostat ani jednou do play-off, ale letos jsou ambice jednoznačně dané a cokoliv jiného než vyřazovací část by byl neúspěch. Kromě Patrikovy sezóny na profesionální úrovni jsme se také o něco více zaměřili na metu a co by doporučil ostatním hráčům, kteří by chtěli vyniknout.
Patrik "Patrik" JÍrů
Patrik "Patrik" JÍrů
Zdroj: PLAYzone

Třetí nejlepší CZSK hráč za rok 2021, to zní dobře ne? Jak bys za sebe zhodnotil minulou sezónu? Případně co bys změnil / na čem bys zapracoval?

Třetí místo je samozřejmě úspěch a díky všem, co hlasovali. Minulou sezónu jsem podával hodně nestabilní výkony a občas hrál příliš agresivně. Budu pracovat na tom, abych hrál trochu více smart.

Dlouhodobě patříš k těm nejlepší AD Carry hráčům v Evropě. Myslíš, že tento rok se ti už povede dostat s Excelem do play-off?

K nejlepším adc, to je asi trochu přehnané, ale občas mi to kliká pěkně. Když budeme na stagi hrát jako ve scrimech, tak na playoffs máme poměrně dobrou šanci. 

Co bys řekl, že vás v minulé sezóně nejvíce limitovalo jako tým? Komunikace, souhra, celková nálada v týmu, špatné čtení mety?

Nejvíc nás limitoval čas, protože jsme měli cca o měsíc méně tréninku než ostatní týmy a pak jsme teda trochu chokovali na stagi a neukončili hry, co jsme vyhrávali.

Jaké jsou další cíle pro tenhle rok? Myslíš, že je postup na Worlds v rámci možností? Případně máš i nějaké osobní cíle, kterých bys chtěl dosáhnout?

Worlds to je pro nás hodně daleko, zatím se soustředíme na playoffs a pak uvidíme, co bude dál. Osobní cíl je být víc stabilní pro svůj tým.

Když člověk hraje na takové úrovni jako ty, tak asi moc nevěnuje pozornost nižším ligám, ale udržuješ se ještě nějak v kontaktu s domácí scénou? Pokud ano, tak co říkáš na její úroveň a myslíš, že jsou cíle Entropiqu reálné? 

Pokud nehraje eSuba, tak Česko už vůbec nesleduju. Co se týče Entropiqu, tak myslím, že dostat se do European Masters je rozumný cíl, ale vyhrát to celé, to už je možná trochu moc. 

Zpátky k tobě, co bys doporučil začínajícím hráčům v LoLku? Pro ty zkušenější co hrají ADC, tak jakou postavu bys jim doporučil a proč?

Začínajícím hráčům bych doporučil hrát mid/jg, jakožto nejlepší role. Zkušenějším ADC mainům bych doporučil sledovat metu a nebo hrát Jhina, ten je vždycky ok.

Jak ti vyhovovala meta v minulé sezóně a co říkáš na tu novou? Je nějaká postava, která ti třeba mezi těmi hranými chybí? 

Já mám rád mety, kde se dá hrát hodně jiných champů, minulý rok to bylo v pohodě. Tenhle rok to je trochu horší, prakticky se hraje Jinx/Caitlyn a pak ostatní je takové meh. Chtěl bych nějaký mírný Draven nebo Vayne buff. Už to je nějaká doba, co byli playable. 

Na závěr, je něco, co bys chtěl vzkázat svým fanouškům?

Díky za podporu na sociálních sítích.

Štítky: Patrik, exceL Esports
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.