Přejít k hlavnímu obsahu

Hokejista Chomutova si zahraje zápas NHL, esportový hráč naopak nastoupí za A-tým

28. 1. 2022 | 10:11 NHL Zajímavost
Jaké by to asi bylo, kdyby si profesionální hokejista vyměnil místo s hráčem NHL? Už brzy budeme znát odpověď, hokejový klub Piráti Chomutov totiž chystá takzvanou Pirátskou Challenge, v rámci níž má přesně k takové výměně dojít.
Danko Deveri
Danko Deveri
Zdroj: Piráti Chomutov

Piráti Chomutov jsou prvním hokejovým týmem v České republice, který má své reprezentanty také v NHL módu 6v6. Vstup do virtuálního světa klub ohlásil na konci listopadu minulého roku, přičemž hned na začátku následujícího měsíce zveřejnil podcast s hlavním iniciátorem této myšlenky, jímž byl současný kapitán zmíněného esportového týmu a juniorský mistr republiky z roku 2012, Danko Deveri.

A právě Danko si již brzy místo NHL zahraje znovu na opravdovém ledě, trenér Petr Martínek mu totiž na popud Michala Žižky, jednoho z hráčů A-týmu, dovolil nastoupit v poslednímu zápasu áčka v základní části krajské ligy. Duel se uskuteční už v neděli 6. února od 16:00 a klub Pirátů Chomutov se s posilou ve formě Danka Deveriho utká proti Roudnici nad Labem.

Naopak Michal Žižka, jenž nahecoval Danka zpátky na opravdové hřiště, si vyzkouší, jaké to je profesionálně hrát hokej na ovladači. Už v sobotu 29. ledna totiž bude reprezentovat tým Piráti Chomutov Esports proti Team Evolution v rámci NHL ligy CSCL. Živé vysílání s komentářem bude možné sledovat na oficiální Facebook stránce Pirátů Chomutov už od 20:00.

„Hecování kluků nás přivedlo na myšlenku propojení obou našich týmů. Jsme rádi, že se vše povedlo dotáhnout do fáze, kdy k propojení opravdu dojde,“ tvrdí Roman Jüngling, který celý projekt Pirátská Challenge zorganizoval. „Vnímáme to jako další level práce s naším esportovým týmem a jeho přiblížení fanouškům, kteří virtuální svět tolik nesledují,“ doplňuje poté jeden z členů klubového marketingu.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.