Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní začátek! Stykův nový tým ovládl swiss Pinnacle Winter Series a míří do play-off

28. 1. 2022 | 09:40 Reportáž
Začátkem ledna jsme se dozvěděli o novém působišti STYKA pro novou sezónu. Se svým týmem Apeks okamžitě vykročil do turnaje Pinnacle Winter Series a po chladnějším začátku se rozjíždí k parádním výkonům. Kde až se zastaví jeho cesta?
Apeks CS:GO tým
Apeks CS:GO tým
Zdroj: Apeks

Pětice v čele s Asgerem 'AcilioN' Larsenem si svoji premiéru odkroutila 17. ledna. V prvním duelu nové sestavy Apeks vyzval Martin 'STYKO' Styk svého někdejšího kolegu Patrika 'Zero' Žúdela a premiéra bohužel pro severskou organizaci nedopadla úspěšně. Po výhře nad MASONIC znovu Apeks prohráli, tentokrát nad EC Kyiv, a měli v Pinnacle Winter Series nůž na krku. Třetí prohra by znamenala konečnou. Tento osud ale zvrátili chladnými výhrami nad OneTap a GMT a mohli se radovat z postupu.

Do hlavní swiss části se přidala osmička pozvaných týmů se zvučnějšími jmény, Apeks se ale ničeho nezalekli. Na úvod si poradili s oslabenými BLINK, na třech mapách přemohli v těsné bitvě obměněnou sestavu SKADE a zaváhání nepřišlo ani ve třetím zápase proti Endpoint, kde taktéž rozhodovala až napínavá koncovka třetí mapy. Zbrusu nové sestavě se tak po relativně krátké tréninkové době podařilo získat skalpy tří týmů, které moc dobře vědí, co to znamená se usadit v nejlepší světové třicítce.

Zatímco STYKO už tak s napětím očekává své soupeře v závěrečné vyřazovací fázi, Zero má zcela opačné starosti. Jeho tým GamerLegion totiž nestačil na silný trojlístek K23, Wisla Krakow, SKADE a s turnajem se po úspěšné první části bohužel loučí. K úspěchu nepomohl ani cenný triumf nad Eternal Fire. Pinnacle Winter Series vyvrcholí ani ne za týden, svého dalšího soupeře se Apeks dozví už dnes večer.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.