Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI vstoupili do roku 2022 šokujícími prohrami a posledním místem ve skupině BLAST Premier

30. 1. 2022 | 17:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Úřadující Major šampioni Natus Vincere zažívají nepříjemný start do nového roku. V úvodním duelu turnaje BLAST Premier Spring Groups 2022 prohráli s MIBR, kteří se momentálně nachází na 56. místě světového žebříčku, a dobře pro ně nedopadl ani druhý zápas, jenž těsně prohráli s Astralis. Kvůli tomu skončili ve skupině na nečekaném posledním místě.
s1mple
s1mple
Zdroj: João Ferreira / Dexerto

Rok 2021 by se z pohledu Natus Vincere dal popsat jedním slovem snový. Aleksandr "s1mple" Kostyliev naprosto dominoval celému světu, a i díky tomu se mu a jeho týmu podařilo vyhrát kýžený Major. Ukrajinský ostrostřelec následně prohlásil, že úkolem pro rok 2022 je si udržet status nejlepšího týmu světa a do své sbírky přidat další trofeje.

A právě na tuto misi zatím Natus Vincere nevykročili tou pravou nohou, protože první letošní turnaj pro ně začal doslova katastrofálně. V úvodním duelu na nynější Major šampiony čekali MIBR, kteří momentálně drží 56. příčku ve světovém žebříčku. Zápas se ovšem ani zdaleka nevyvíjel podle postavení jednotlivých celků na papíře, protože skončil nečekaně 16:12 ve prospěch Brazilců. Zvrat nastal i ve druhém úvodním zápase, a tak díky nečekané výhře OG čekal na Natus Vincere nelehký soupeř v podobě dánských Astralis. V tomto vzájemném duelu byly momenty, kdy měly oba týmy oproti druhému celku jasně navrch. Díky výbornému comebacku ze strany Natus Vincere jsme se nakonec podívali do prodloužení, kde oba týmy předváděli nespočet chyb, ale nakonec se vítězství přiklonilo na stranu Astralis.

Nejsmutnějším na těchto dvou zápasech je fakt, že ani v jednom z nich s1mple nezářil tak, jak má ve zvyku. Pokud tedy Natus Vincere chtějí ještě stále pomýšlet nad prvními příčkami, tak bude potřeba, aby se jejich hvězda dostala rychle do formy. Tyto dvě prohry znamenají pro NAVI poslední místo ve skupinové fázi, a ačkoliv v turnaji sice definitivně nekončí, tak si svou cestu si budou muset vydobýt skrze vyřazovací zápasy. Ve skupině se vše hrálo na jedinou mapu, a právě BO3 série by NAVI mohly sedět o něco více. Opět jde ale o ukázku toho, že úvodní turnaje bývají nevyzpytatelné, případně mohou být znakem nové éry. Myslíte si, že se Natus Vincere dokáží vzchopit už v BLAST Premier, rozjedou se až později, nebo to nebude jejich rok?

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.