Přejít k hlavnímu obsahu

Vyhněte se alt-tabování, vzkazují vývojáři hry VALORANT

1. 2. 2022 | 08:00 VALORANT Gaming
Ve hře VALORANT se objevil nový bug. Co způsobuje a jak mu předejít?
VALORANT
VALORANT
Zdroj: Riot Games

Bugy ve hrách zažil snad každý. Vývojáři hry VALORANT teď varují před tzv. alt-tabováním, protože vám to může zážitek ze hry velice znepříjemnit. Tento glitch se objevil v posledních dnech po zmáčknutí kláves Alt+Tab během hry, díky kterému skočíte do jiného okna. To rázem způsobuje výrazné lagy a pokles FPS. Riot vyšetřuje síťový kód hry, aby mohl pracovat na opravě. Alt-tabbing mezi okny funguje paralelně. Při načítání do hry můžete posílat zprávy přátelům, měnit hudbu nebo procházet sociální sítě.

Nicméně v tuto chvíli by to však mohlo mít přímý vliv na váš výkon ve Valorantu. V klipu od uživatele Redditu QuillnLegend autor zdůraznil, jak alt-tabbing mezi Valorantem a ostatními okny způsobuje výrazné zvýšení pingu a přidává téměř 150 ms. To je pro střelce zvyklé na normální ping rozsudek smrti.

Závada mátla jak hráče, tak Riot, který se problémem zabývá a varuje hráče, aby se vyhnuli alt-tabbingu, pokud mohou.

„Momentálně zkoumáme a snažíme se porozumět obecným problémům, které každý pociťuje v souvislosti s nekonzistentností herního pocitu ode hry ke hře,“ řekl vývojář mochimisu na Redditu. „Stále se chystáme prozkoumat další potenciální příčiny, ale toto (síťový kód hry) mi dává o něco větší naději v tom, že budeme schopni najít jádro problému a řešit jej rychleji, když teď máme způsob, jak ho potenciálně spustit."

Riot pracuje na nápravě co nejrychleji, ale „zatím nemají nic konkrétního, co by mohli sdílet“. Jestli oprava dorazí v příštím patchi, není jisté, ale  jakmile bude problém vyřešen, uleví se nejen Riotu, ale i všem hráčům Valorantu. Do té doby se alt-tabu raději vyhněte.

Zdroj: Reddit
Štítky: Valorant, Bug
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.