Přejít k hlavnímu obsahu

Dánská naděje se loučí s Astralis a bude nově pracovat v dánské televizi

31. 1. 2022 | 13:01 Counter-Strike 2 Přestup
Astralis se po roce a půl loučí se svým šestým hráčem Bubzkjim. I přes mladý věk a fakt, že většinu času strávil na lavičce, se tento dánský ostrostřelec rozhodl pozastavit svou profesionální kariéru. Jeho novou profesí se stane role experta a komentátora v dánské televizi TV 2 SPORT.
Bubzkji
Bubzkji
Zdroj: Astralis

Lucas "Bubzkji" Andersen posílil Astralis v létě roku 2020, když se tato dánská organizace snažila jako jedna z prvních dát dohromady fungující šestičlenný tým. Valve však po nějaké době přišlo s novými restrikcemi, které tuto rotaci znevýhodnily, a tak byl Bubzkji odkázán trávit většinu času svého působení v nejúspěšnější dánské organizaci na lavičce. Po odchodu Nicolaie "device" Reedtze v roce 2021 byl opět plnohodnotně zařazen do hlavní sestavy, ovšem i přes úspěšnou kvalifikaci na Major se Astralis rozhodli Bubzkjiho posadit znova na lavičku z důvodu návratu Lukase "⁠gla1ve⁠" Rossandera.

Po neúspěšném Majoru se Astralis rozhodli udělat velké změny v kádru, kterých ovšem Bubzkji nebyl součástí a komunitou se začalo proslýchat, že je tento dánský ostrostřelec na odchodu, jen se čeká na konec smlouvy, případně nabídku na odkoupení. Vše se potvrdilo dnes, kdy Bubzkji definitivně opouští Astralis. Jeho kroky však překvapivě nepovedou do jiného týmu, jelikož se rozhodl svou profesionální kariéru pozastavit, a to i přes jeho relativně nízký věk. Novým domovem pro něj bude dánská televize TV 2 SPORT, kde bude Bubzkji zastávat roli experta a komentátora v rámci zpravodajství a přenosů ze světa Counter-Striku.

„Po tom, co jsem před pár měsíci odkomentoval svůj první zápas v roli hostující komentátora, jsem se těšil na to, až se více ponořím do komentování Counter-Striku. Naskytla se tato nabídka a já se těším na nové výzvy,“ vyjádřil se ke své budoucnosti sám Bubzkji. Tento dánský mladík se tedy vydává ve velmi podobných šlépějích jako jeho starší kolega Jacob "Pimp" Winechce, který před pár lety svou kariéru také přerušil, aby se v budoucnu věnoval velmi podobným záležitostem. Zdali Bubzkjiho ještě někdy uvidíme běhat po serveru, nelze s jistotou říct, ovšem byla by škoda nadobro přijít o takhle talentovaného hráče jako byl právě on. Třeba se mu podaří navázat na kroky jiného protihráče Caspera "cadiaN" Møllera, který se po etapě na analyst desku znovuzrodil se vším všudy.

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Bubzkji
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.