Přejít k hlavnímu obsahu

Supermoderní Vodafone PLAYzone Arena vyroste v Praze. Stane se centrem esportu v ČR

2. 2. 2022 | 14:45 PLAYzone
Na tento den jsme čekali měsíce, roky. Ale už je to oficiální. Představujeme vám novinku v repertoáru aktivit agentury PLAYzone – nové multifunkční esportové centrum Vodafone PLAYzone Arena. Projekt, jehož rozměry nemají v našich končinách obdoby, vznikl za podpory skupiny Prima a generálního partnera Vodafone. Historicky první esportová aréna v Česku a na Slovensku otevře své brány už na jaře.
Vodafone PLAYzone Arena
Vodafone PLAYzone Arena
Zdroj: PLAYzone

Sezona 2022 bude opravdu v mnohém přelomová a posune laťku o několik úrovní výše. O představení revoluční sezony MČR 2022 s milionovými odměnami jste již s velkou pravděpodobností slyšeli, pro zářivější budoucnost esportu toho ale máme v rukávu více. A dnes nastal čas velkého odhalení.

Seznamte se, Vodafone PLAYzone Arena.

Již v dubnu letošního roku se otevře unikátní esportový projekt, který vzniká v obchodním centru Westfield Chodov a rozprostírá se na obří ploše přesahující 1000 m2. Něco takového tady ještě nebylo!

    Esport je fenomén. Na realizaci esportové arény jsme v našem týmu usilovně pracovali velmi dlouho a jsem rád, že jej konečně můžeme představit široké veřejnosti. Letošní rok bude pro český a slovenský esport v mnoha ohledech zlomový. Už dávno to není jen komunitní koníček, ale svou velikostí a fanouškovskou základnou se může směle rovnat i velkým tradičním sportům. Vodafone PLAYzone Arena je tomu důkazem,
    říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.
    Když jsme s PLAYzone před více než 6 lety začali spolupracovat, stali jsme se titulárními partnery MČR v mobilních a následně v počítačových hrách. Už tehdy jsme věděli, že v tomto odvětví se skrývá obrovský potenciál. Nové esportové centrum je toho důkazem. Naší prioritou je spojování lidí, ať už v reálném nebo virtuálním světě. Díky technologiím v čele s 5G míříme společně vstříc úžasné budoucnosti a projektů jako je tento bude přibývat,
    doplňuje Barbora Kožíšková, Head of Brand Communication společnosti Vodafone.
    Vodafone PLAYzone Arena
    Vodafone PLAYzone Arena
    Foto: PLAYzone

    V aréně najdete vše, na co si ve spojitosti s esportem a obecně gamingem vzpomenete, ať už jste fanoušky jakéhokoliv kompetitivního titulu. Desítky nabušených počítačů, herní konzole nejnovější generace, vlajkové lodě světa mobilních telefonů, virtuální realita nebo vymazlené závodní simulátory. Esport a turnajové hraní nezná hranice, Vodafone PLAYzone Arena bude sdružovat hráče a hráčky všeho druhu.

    Dále v aréně vyroste supermoderní esportové studio, odkud se odvysílají veškeré přenosy turnajů hraných přímo na místě a natáčet se zde budou také herní pořady Primy COOL. Jedním z velkých lákadel bude konání milionového turnaje Tipsport CS:GO v rámci MČR sezony, jež se ve Vodafone PLAYzone Areně odehraje na podzim. Živé obecenstvo, parádní kulisa v lounge, bar spolu s restaurací a velkoplošná obrazovka pro sledování zápasů. Ať už si budete chtít prožít jakýkoliv esportový zážitek, aréna bude připravena pro vás.

    Co se týče pořádného hraní, tak pro profesionální i amatérské týmy nebo party kamarádů bude ve Vodafone PLAYzone Areně připravena celá řada místností na bootcampy. A pokud toužíte ještě po trochu něčem jiném, vybrat si můžete párty-místnost třeba pro uspořádání narozeninové oslavy. Prostor bude otevřen také všemožným eventům, workshopům nebo přednáškám. Různorodosti eventů se meze nekladou. Každopádně věříme, že se nám, i díky vám, podaří z ní vybudovat středisko esportu v České republice.

    Co na vás všechno čeká?

    • 55 herních počítačů
    • 8 konzolí nejnovější generace
    • Virtuální realita
    • Herní simulátory
    • Závodní simulátory
    • Herní telefony
    • Nové esportové studio
    • Esport lounge s velkoplošnou obrazovkou
    • Bar a restaurace
    • 7 bootcampových místností
    • Párty místnost
    Štítky: PLAYzone aréna
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.