Přejít k hlavnímu obsahu

Odejde královna Twitche streamovat na YouTube?

2. 2. 2022 | 08:00 Twitch
Čas hvězdy Pokimane na platformě Twitch.tv se možná chýlí ke konci. Sama streamerka totiž oznámila, že její smlouva s platformou oficiálně skončila. Aniž by s jistotou prozradila, zda znovu podepíše smlouvu, nebo se přesune na YouTube, uvedla datum svého nadcházejícího rozhodnutí. Sama má zřejmě už jasno, fanoušci si ale musejí ještě počkat.
Pokimane na The Game Awards
Pokimane na The Game Awards
Zdroj: Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Imane 'Pokimane' Anys není zdaleka průměrná tvůrkyně obsahu, ba přesně naopak., Kanál, kde streamuje a zároveň propaguje své spolupráce, přitahuje k živému vysílání v jedinou chvíli nižší desítky tisíc diváků. Na Twitchi, kde streamovala exkluzivně na základě smlouvy na dva roky, má téměř 9 milionu sledujících.

Na svých dalších důležitých profilech na Twitteru a Instagramu má více než 12,5 milionu sledujících. A co je hodně lákavé pro ty, kteří debatují na téma otázky, kde může streamovat příště? Na svých dvou kanálech YouTube má Pokimane již více než 7 milionů sledujících. Ve svém tweetu z 31. ledna jedna z nejpopulárnějších streamerek oznámila, že její smlouva na Twitchi oficiálně skončila. Co bude nyní dále?

Varianty jsou po jejím tweetu jenom dvě – buďto chystá velkolepé oznámení prodloužení, nebo další kapitolu své kariéry odstartuje na jiné platformě. A taková zpráva bude ještě gigantičtější. Fanoušci si však budou muset počkat ještě týden, aby zjistili, co si pro nás „královna Twitche“ v roce 2022 naplánovala.

Pokimane
Pokimane
Foto: twitch.tv/pokimane

Pokimane na Twitteru dala najevo, že její „dva divoké roky“ s Twitchem se blíží ke konci, protože exkluzivní smlouva s platformou končí. Spekulace o možném přechodu z Twitche na YouTube Gaming kolují scénou už nějakou dobu, čehož si musí být streamerka moc dobře vědoma a s čím si může hezky pohrát a fanoušky škádlit. Doprovodné oznámení totiž zahrnula šťastným, ale i smutným úsměvem a plačícími emotikony.

Pouhých pět minut po tweetu Pokimane zveřejnil YouTube Gaming vlastní záhadnou zprávu, která prohloubila spekulace o dalších plánech streamerky. V minulosti Poki dělala vtipy o nabídkách streamování na YouTube, ale nic natolik jedovatého, aby to naznačovalo, že by se k vlně nepřipojila.

Její kamarádka Rachell „Valkyrae“ Hofstetter v posledních týdnech také naznačovala další podpisy velkých hvězdy, takže mnozí věří, že hvězda YouTube Gaming  ukazuje také na přechod Poki k nové vlajkové lodi. Právě Valkyrae navíc v těchto dnech rovněž oznámila, že bude sedět na svém streamovacím trůnu na YouTube další dva roky. Jak se počet tvůrců streamerů na YouTube rozrůstá, očekávání, kdo se připojí jako další, je neuvěřitelně vzrušující. Zdravá konkurence může svět streamingu posunout jen kupředu.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Pokimane, Youtube, Twitch
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.