Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Humanoid (#1)

1. 2. 2022 | 14:17 League of Legends Žebříček
Desítka nejlepších hráčů za rok 2021 je u konce a stejně jako v minulém roce, tak i tentokrát se na našem seznamu umístil nejvýše midlaner Marek “Humanoid” Brázda, který v této sezóně hájí nově barvy legendární organizace Fnatic. Co vše nám o sobě a svém minulém roce prozradil nyní už nejúspěšnější český League of Legends hráč?
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: PLAYzone

Jak bys za sebe zhodnotil rok 2021, šlo něco udělat ještě vůbec lépe?

2021 byl určitě pro mě zatím nejúspěšnější. Jediné, co by šlo zlepšit, je umístění na Worlds, ale overall jsem spokojený.

Rok 2021 začal samozřejmě jarním splitem. Kdy sis v jeho průběhu začal říkat, že by vaše výkony mohly stačit na boj o titul?

Na začátku splitu jsem vůbec nevěřil v šanci na výhru, ale v průběhu jsme se rychle zlepšovali a ke konci regular splitu jsme poráželi všechny týmy z ligy ve scrimech. Takže v tu dobu jsem věřil, že máme šanci vyhrát.

Co byla první věc, kterou jsi udělal po první výhře LEC Zároveň, jak vypadala ještě ta noc a další týden, byly oslavy divoké?

Oslavovali jsme v našem gaming house společně s většinou LEC lidí a jiných týmů. Z večera si moc nepamatuju, ale další týden už žádné oslavy nebyly.

Když jsi jel na MSI, tak připadal sis nějak pyšný, že jste to právě vy, kdo bude reprezentovat Evropu?

Určitě ano, jít na mezinárodní turnaj jako nejlepší tým Evropy je určitě velká pocta a jsem rád, že jsme to mohli být právě my.

Na MSI nevyšla série proti Damwonu o jednu hru, vzpomínáš si ještě na nějaké pocity před pátou hrou?

Nálada byla celkem klidná. Myslím, že nikdo nebyl moc nervózní a šli jsme do toho s tím, že i když prohrajeme, tak se nic neděje.

V letním splitu LEC jste s MAD Lions získali druhý titul, ale na cestě k němu vám moc lidí nevěřilo. Vnímal jsi nějak tuhle kritiku?

Ke konci regular splitu v létě jsem si byl celkem jistý tím, že vyhrajeme, rozhodně víc než na jaře, protože mi přišlo, že jsme o hodně lepší než všechny ostatní týmy, takže moc nechápu, že nám lidi nevěřili, ale nějak jsem to ignoroval.

Finále proti Fnatic bylo docela překvapivé, ale jak osobně jsi je vnímal jako soupeře? Pociťoval jsi nějaký stres?

Před finále jsem si hodně věřil, Fnatic nevypadali moc silně, takže jsem věděl, že pokud nebudeme hrát o hodně hůř než normálně, tak vyhrajeme.

Jaký pocit byl vyhrát podruhé v řadě titul z LEC? Stejně jako v předešlé otázce na toto téma, jak probíhaly oslavy během toho večera a následujících dní?

Byl to fajn pocit, ale poprvé to bylo určitě lepší. V summer splitu jsem očekával výhru a finále bylo celkem jednoznačné na rozdíl od jara, kde jsme vyhráli comebackem v páté hře. Oslavy myslím, že moc velké nebyly, jen jsme šli společně na večeři.

Na Worlds se evropským týmům moc nezadařilo, přesto jste vy s MAD Lions došli až do play-off. Pamatuješ si ještě na náladu “v kabině” před tiebreakerem proti LNG?

V MAD jsme před každým zápasem měli dobrou atmosféru, nálada byla super před zápasem a myslím, že každý se choval normálně přirozeně, je to jen hra a když prohrajeme, tak je to smůla, ale nedá se nic dělat.

Párkrát jsi měl možnost zahrát si proti těm nejlepším midlanerům na světě, ale kdo z nich byl podle tebe ten nejlepší? Zároveň, kde bys umístil na ten list Showmakera?

Showmaker byl nejlepší hráč, proti kterému jsem kdy hrál. Jediný, kdo je na jeho levelu, je možná Chovy, ale nedokážu to posoudit, protože jsem proti němu hrál jen pár scrimů.

V nové sezóně hájíš barvy Fnatic, jaký byl přechod z organizace, kterou jsi znal tak dlouho?

Určitě je to něco nového. V MAD jsem byl jako doma a s mnoha lidmi se tam znám už několik let, ale myslím, že byl čas na změnu, protože mi přišel každý rok stejný a nový tým je nová challenge.

Jak vidíš reálné cíle na tento rok? Výhra LEC, play-off na mezinárodních akcích, nebo věříš i v nějaký možný titul z MSI, Worlds?

Myslím, že EU nemá moc velkou šanci na to vyhrát Worlds, gap mezi Čínou, Koreou a Evropou je podle mě velký. Určitě si věřím na výhru LEC, ale tento rok jsou tu i ostatní silné týmy, takže to nebude lehké.

Co bys na závěr vzkázal všem svým a týmovým fanouškům?

Díky moc za podporu, můžete mi dát follow na Instagramu

Štítky: LEC, Humanoid, fnatic
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.