Přejít k hlavnímu obsahu

Je Covert Cavern novým The Grotto? Nová lokace nám vyrazila dech

1. 2. 2022 | 23:06 Fortnite Update hry
Dnešní update určitě předčil očekávání a přinesl toho tolik nového, že si vše představíme postupně v několika následujících článcích. V dnešním se podíváme do nové očekávané lokace. Popravdě, vyrazila nám dech. Covert Cavern byl do hry přidán v updatu 19.20. Tato lokace má vše, co hráči chtěli, a ještě více.
Covert Cavern
Covert Cavern
Zdroj: fortnitenews.com

Zatímco Grotto bylo velmi dobré, Grotto 2.0, jak novou lokaci hráči pojmenovali, se nepodobá ničemu, co jsme ve hře kdy předtím viděli. Ano, má velmi podobný design jako The Grotto, pojmenované místo na mapě kapitoly 2. Grotto mělo podobný vchod jako Covert Canyon a uspořádání místa také připomíná jeskyni, ale tím už opravdu končíme.

Covert Cavern
Covert Cavern
Foto: fortnitenews.com

Celá hora, Pinnacle Peak, byla vyhloubena a přeměněna na masivní základnu Imagined Order. Pro vstup do základny je nejlepší možností přistát severně od lokace. Odtud můžete vstoupit systémem kanálů na úpatí hory nebo nestřeženou bránou umístěnou nalevo.

Jakmile se ocitnete v lokaci, musíte být opatrní, protože se stala horkou zónou a je také domovem mýtické verze String SMG s větším výkonem a zpětným rázem než běžné SMG, nechybí ani množství IO stráží. Uvnitř základny je však k vidění a dělání spousta dalších věcí.
 

mythick String SMG
mythick String SMG
Foto: Epic Games

Při plánování přistání v Covert Cavern musíte být opravdu rychlí a přistát jako první. I když lokace nemusí být časem tak populární, jako Tilted Towers, spousta hráčů sem přistávat bude, o tom žádná. Pozdní přistání se tak stane problémem.

Jakmile jste uvnitř základny, je nejlepší se jako první vyhnout „hádkám“ s protivníky nebo IO strážemi. Důraz by měl být kladen na co nejrychlejší nalezení dobré kořisti. Po přípravě a vybojování lokace je dalším cílem utkat se s Gunnarem, novým bossem. To je úkol, který se ovšem o dost snadněji řekne, než udělá.
 

key card Gunnar
key card Gunnar
Foto: Epic Games

Gunnar totiž udeří nečekán, nezván a s 650 HP a štíty bude k jeho sestřelení zapotřebí více než jen pár ran. Aby toho nebylo málo, má také útočnou pušku a umí házet granáty.

Pokud se vám ho podaří sejmout, budete odměněni kartou k trezoru. Tu použijte k otevření trezoru v základně a zajištění úžasné kořisti pro další hru.

Jak jsme zmiňovali v úvodu, v updatu 19.20 nám toho Epic Games připravil tolik nového, že hned v následujících článcích se podíváme na další z novinek, které na nás na mapě číhají.
 

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.