Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO a jeho tým porazili fnatic! Pinnacle Winter Series je pohřebištěm favoritů

2. 2. 2022 | 12:18 Counter-Strike 2 Reportáž
Jeden z mnoha aktuálně probíhajících turnajů na CS:GO scéně se blíží do finiše. V první ze soutěží Pinnacle Winter Series máme v nejlepší čtveřici dokonce svého zástupce, STYKO a jeho tým Apeks se totiž rozjeli k parádní sérii výher. Zastaví je někdo v cestě za prvním titulem v nové sestavě?
Apeks CS:GO tým
Apeks CS:GO tým
Zdroj: Apeks

Pinnacle Winter Series #1 o hezký prize pool 84 tisíc dolarů a postup na LAN Sweet LAN mohli čeští a slovenští fanoušci sledovat z několika důvodů. Jednak šlo o jednu z prvních možností, kde se v nové sezóně představily CZ/SK týmy, a také se zde představili dva slovenští hráči působící v zahraničí. ENTERPRISE v úvodní části urvali jednu výhru, eSubě se nezadařilo bohužel ani to, ale Zero a STYKO postoupili dále.

Ačkoliv Stykův nový tým Apeks dvakrát v první fázi turnaje zakopl, v hlavním swissu už se rozjel k neskutečné sérii výher. Porazit se Apeks podařilo BLINK, SKADE, Endpoint a po další výhře nad soupeřem z Velké Británie byl na světě postup mezi nejlepší osmičku. Zero naopak do play-off neprošel, GamerLegion porazili jen Eternal Fire, ačkoliv i to je velice sympatický skalp aktuálně 20. nejlepšího týmu světa.

TOP 8 fáze byla klíčová hlavně proto, že právě sem obdrželo pozvánku elitní kvarteto týmů. Copenhagen Flames, Heroic, fnatic a FURIA – každý očekával, že jeden z těchto týmů by si měl dokráčet pro titul. Čtvrtfinálové kolo ale tyhle odhady skoro celé rozmetalo. Kromě kodaňského týmu získali zářez zkušenějších celků outsideři z předchozí fáze turnaje, dále tak šly týmy jako Wisla Krakow, K23 a Apeks.

Právě tým se slovenským hráčem STYKEM tak získal svoji první velkou výhru, která podtrhuje jeho potenciál. Fnatic jsou přece jenom aktuálně na 11. místě světového žebříčku, ačkoliv je nutné uznat, že do nové sezóny vstoupili poněkud vlažně. I přesto však AcilioN a spol ukázali, že se s nimi bude muset počítat.

Aktuálně se tedy mezinárodní sestava Apeks nachází v semifinále, které je na programu dnes. V prvním duelu vyzvou Copenhagen Flames soupeře z K23, odpoledne se pak Stykova parta postaví Wisle Krakow. Aby toho nebylo málo, tak ještě dnes večer poznáme nového šampiona. Dokráčí Apeks k první trofeji roku?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.