Přejít k hlavnímu obsahu

PGL uspořádá další Major v květnu, poprvé se odehraje v Belgii

2. 2. 2022 | 13:16 Counter-Strike 2 Turnaj
PGL oznámilo detaily prvního letošního Majoru. Ten se uskuteční v květnu a bude se jednat o historicky první velký CS:GO turnaj, který se uskuteční v Belgii.
Sportpaleis
Sportpaleis
Zdroj: FIBA

Fanoušci CS:GO se už můžou začít těšit na další soutěž nejvyšší kategorie Major. Po divácky úspěšném turnaji ve Stockholmu se jej ujme opět rumunský organizátor PGL. Ten se pustí do dosud neověřených vod, turnaj se totiž odehraje v Antverpách, druhém největším městě Belgie.

PGL Antwerp Major se uskuteční od 9. do 22. května, přičemž se opět můžeme těšit na 24 týmů, které budou bojovat v upraveném formátu RMR turnajů. Turnaj vyvrcholí v Sportpaleis, jedné z nejstarších sportovních arén světa, s kapacitou pro více než 18 000 fanoušků. Bude se zároveň jednat už o pátý evropský Major v řadě.

PGL se pokusí navázat na úspěch ze Stockholmu, dosud poslední Major naprosto suverénně překonal divácký rekord, když grandfinále mezi G2 a NAVI sledovalo přes 2,75 milionů diváků. Kromě toho nabídl rekordní prize pool 2 miliony dolarů a podle spekulací se také prodalo nejvíce samolepek v historii. Právě prize pool se však vrací zpět na pouhý milion. Organizátor zároveň čelil kritice veřejnosti, hlavně kvůli technickým problémům ve vysílání.

Jsme rádi, že můžeme opět přinést hráčům a fanouškům další CS:GO Major. Belgie má úžasnou fanouškovskou základnu a spousta legendárních hráčů se narodila právě v této zemi. Jsme připraveni přinést neskutečný zážitek pro fanoušky v aréně i diváky doma.
Silviu Stroie, CEO PGL

Další informace ohledně Majoru, jako například datum zahájení prodeje lístků a detaily o kvalifikačních turnajích, mají být zveřejněny v následujících týdnech. Podle spekulací by se měly uskutečnit dva RMR turnaje pro každý ze tří regionů, přičemž poslední turnaje před Majorem uspořádá právě PGL. Už teď víme, že EU a CIS region má mít na Majoru rovnou 16 týmů. Kvalifikuje se i nějaký CZ/SK zástupce?

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.