Přejít k hlavnímu obsahu

Český úspěch! Oldřich "Faeli" Mahdal se probojoval na TFT Superbrawl

4. 2. 2022 | 14:08 Teamfight Tactics Gaming
Boje na světovém šampionátu v TFT jsou v plném proudu a český hráč Oldřich "Faeli" Mahdal bude dnes reprezentovat region Eastern Europe a pokusí si tak zajistit místo v regionálním finále.
Oldřich "Faeli" Mahdal
Oldřich "Faeli" Mahdal
Zdroj: Entropiq

TFT Rising Legends je série turnajů představená Riotem na začátku Setu 6 pro region EMEA. Nakonec si ale mohou cestu na světový šampionát probojovat pouze 4 hráči. Prokázat budou muset svou taktiku.  

Jak vlastně tyto turnaje fungují?  Set od setu je to jinak. Momentální Rising Legends se zakládá na bodovém systému, přičemž vítězové a 15 nejlepších skórujících hráčů z okruhu Golden Spatula Cup Circuit, spolu s 12 nejlepšími hráči z Ranked Ladderu, se kvalifikují do finále EMEA. Body jsou udělovány v celé sadě prostřednictvím dvou hlavních zdrojů: schválených turnajů a hodnoceného žebříčku. Cup body jsou udělovány skrze poháry Golden Spatula Cups (které jsou celkem 3), zatímco hráči budou moci také získávat Ladder body díky vysokému umístění na Ranked žebříčku regionu svého serveru. Snímky hodnoceného žebříčku v každém ze zúčastněných serverových regionů (EUW, EUNE, TR a RU) jsou pořizovány každý týden a body se udělují 100 nejlepším hráčům z každého regionu serveru. 

Rising Legends
Rising Legends
Zdroj: Riot Games

Golden Spatula Cups funguje jako hlavní schválený turnaj se 128 hráči, kteří v něm soupeří ve 3třídenním turnaji s finálovým kvalifikačním místem pro každého vítěze a pohárovými body udělenými 32 nejlepším hráčům. Kromě toho má každý Golden Spatula Cup prize pool ve výši 6 000 eur. Hráči se mohli do turnaje dostat prostřednictvím otevřených kvalifikací a bodů v žebříčku.

Nejlépe z českých zástupců si zatím v Golden Spatula Cupu vede Miloslav 'Thrae' Poslední. Thrae se řadí k nejlepším českým TFT hráčům, čehož dostál i na Mistrovství ČR, kde obsadil páté místo. Stejné místo obsadil také na prvním Golden Spatula Cupu (ve svém lobby skončil s výsledky 2-2-8-1-2-4), nicméně ve druhém už tak nezářil a celkově zatím drží nepostupovou 28. pozici se 40 body. Třetí Golden Spatula Cup startuje 12.3. a Thrae určitě ještě zabojuje o postup do regionálního finále.

Kromě toho budou další dva sloty pro finále obsazeny výherci TFT Superbrawl, národnostní soutěží, kde se hráči budou moci kvalifikovat prostřednictvím místních turnajů. Za region Eastern Europe se probojoval skrze série Blueprints Oldřich 'Faeli' Mahdal. 

Faeli se do dějin českého Esportu zapsal už dávno, a to jako profesionální Hearthstone hráč.  Veterán této hry ale nyní dominuje i v Teamfight Tactics. „Na Superbrawl trénuji poctivě – pro vás tu mám jeden highlight z dneška... mutanti zlevňují manu a tahle kompozice fakt stála za to,“ vzkázal fanouškům na Facebooku.

TFT Superbrawl je turnaj složený z 8 EMEA regionů sestávajících ze 2 hráčů reprezentujících svůj region, přičemž každý tým bude bojovat o postup do finále a podíl z prize poolu 5 000 €. Jak  bude Faeli úspěšný, můžete sledovat dnes na Twitchi.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.