Přejít k hlavnímu obsahu

Velké změny na scéně! Co na nové mapy říkají domácí profíci?

8. 2. 2022 | 08:00 Brawl Stars Update hry
Supercell ohlásil nové mapy na turnaje! Které mapy byly nově přidány a kam zmizel Siege? Zeptali jsme se profesionálních hráčů tuzemské scény na jejich názor.
Nové mapy na turnajích
Nové mapy na turnajích
Zdroj: Supercell

Na Twitterovém účtu brawl_esports se objevily další informace o nadcházejícím Brawl Stars Championship 2022, součástí nich je také oznámení map, které se budou momentálně hrát na turnajích. Dočkali jsme se přidání nejnovějšího herního módu Knockout, který ve hře již nějakou dobu je, ale na turnaje se doposud nedostal. Mapy nám ale nebyly sděleny pro mód Siege, který se zřejmě minimálně ze začátku na esport scéně neobjeví. Pojďme si společně nyní všechny mapy projít. Nejlepší hráči naší scény nám taktéž napsali jejich názor, jedná se konkrétně o Slayera (Team Gravity), Koshara (Inside Games), Makabu (Enterprise esports) a Pythona (Tentation Gaming).

Gem Grab

Na módu Gem Grab došlo rovnou ke dvěma změnám, jediná mapa Hard Rock Mine zůstává. Přidány byly Crystal Arcade a Double Swoosh. Crystal Arcade si můžete pamatovat ještě z MČR 2020, od té doby se na turnaje již nepodívala. Double Swoosh určitě také znáte z minulosti, nachází se zde hodně trávy, takže skvělou volbou budou určitě postavy, které toho jsou schopny využít, jako je Rosa.

Slayer: Myslím si, že změna na Gem Grabu je super, Minecart byl na kompetitivní scéně hrozně dlouhou dobu a Crystal Arcade s Double Swoosh nejsou špatné mapy.

Makabu: Staré mapy se mi líbily, byl jsem na ně zvyklý. Crystal Arcade a Double Swoosh moc nemusím, nemám s nimi moc dobré zkušenosti, takže se změnou úplně spokojen nejsem.

Nové mapy na Gem Grab
Nové mapy na Gem Grab
Foto: Supercell

Brawl Ball

U našeho oblíbeného fotbálku jsme taktéž mohli zaznamenat dvě změny. Netknuté zůstalo Sneaky Fields, přidány byly mapy Super Stadium a Pinhole Punt. Na Super Stadium si většina asi pamatuje z předchozích turnajů, tato mapa se tam objevovala téměř pořád, zaměněna byla až těsně před MČR 2021. S Pinhole Punt se ale potkáváme poprvé, nahrazuje jednu z oblíbených a stálých map Backyard Bowl.

Koshar: Na tomto módu se mi změny v map poolu líbí bohužel nejmíň. Je sice pravda, že Backyard Bowl byla kompetitivně hraná již dlouho, ale vyměnit ji za Super Stadium, to mne opravdu ranilo.

Slayer: Odstranění Backyard Bowl mě dost mrzí, i když tam byla velká šance na remízu, tak ta mapa byla hrozně enjoyable. Ostatní mapy jsou za mě dobré.

Nové mapy na Brawl Ball
Nové mapy na Brawl Ball
Foto: Supercell

Heist

Na Heistu proběhla změna pouze jedna, a to výměna Pit Stopu za Bridge Too Far. Jak název může napovídat, jedná se o mapu pro postavy na dálku rozdělenou na tři části. Většinou je na každé „cestičce“ vždy jeden hráč a probíhají tam tak důležité 1v1 situace, které vedou k výhře celého týmu.

Python: Bridge Too far je mapa, ktorú mám osobne celkom rád, ale takisto som na nej ešte nescrimoval a videl som, že na nej veľa ľudí nadáva, takže uvidíme.

Koshar: Nerozumím, proč to musel být zrovna Pit Stop, který byl vyměněný, když se do map poolu dostal teprve při minulé změně, ale nová mapa Bridge Too Far se mi také nejeví jako úplně špatná. Budeme si muset počkat, abychom viděli, jestli tato změna byla správná.

Nové mapy na Heist
Nové mapy na Heist
Foto: Supercell

Bounty

Jediným netknutým módem je Bounty. Všechno zůstává zatím při starém a uvidíme tak stejné mapy, jako při posledním MČR 2021, tedy Layer Cake, Shooting Star a Dry Season.

Koshar: Překvapuje mě, že se v jednom z módů neudělala žádná změna. Je to ale negativní překvapení. Novou mapu na Bounty bych s radostí uvítal.

Nové mapy na Bounty
Nové mapy na Bounty
Foto: Supercell

Hot Zone

U Hot Zone byla zaměněna pouze jedna mapa. Neoblíbený Split byl zaměněn za starý známý Parallel Plays. Ohledně Splitu byly už v minulosti negativní reakce kvůli až moc velké náhodnosti ve vybírání postav, většinou totiž vyhrál tým s lepším výběrem a nešlo s tím nic moc udělat. 

Python: Novo pridanú mapu Parallel Plays mám celkom rád, takže som s touto zmenou spokojný.

Slayer: Parallel Plays je rozhodně lepší mapa než Split, to bude aspoň zábava.
 

Nové mapy na Hot Zone
Nové mapy na Hot Zone
Foto: Supercell

Knockout

Nejnovějším přírůstkem na turnaje je mód Knockout, který s sebou přináší taktéž tři nové mapy. Jsou to Goldarm Gulch, Flaring Phoenix a Bele’s Rock. S žádnou z těchto map se ještě hráči nesetkali, takže je těžké předpovědět, jaké postavy zde budou nejlepší a zda budou vůbec zajímavé na sledování a také na samotné hraní.

Makabu: Knockout je za mě určitě dobrý mód na turnaje. Myslím si, že to bude něco jako například CS:GO, že se bude dát dobře clutchovat a tím pádem by to mohlo být zajímavé na sledování.

Python: Knockout vôbec nehrám, takže tam absolútne ani neviem, aké sú mapy ani meta, takže uvidíme, ako si na to zvyknem.

Nové mapy na Knockout
Nové mapy na Knockout
Foto: Supercell

Siege

S aktualizací map se ale budeme muset rozloučit s módem Siege, na který nám nebyly přiřazeny žádné mapy. Jestli se ještě někdy na turnaje vrátí, zatím nevíme, s jistotou ale můžeme říct, že ho nějakou chvíli neuvidíme. Reakce jsou na tuto změnu smíšené, Siege byl sám o sobě módem zábavným, avšak hráčům se nezdál jako dobrá volba na profesionální hraní, protože roboty bylo příliš jednoduché ubránit a téměř vždy tak záleželo na tom posledním, který většinou rozhodl hru.

Makabu: Jsem rád, že Siege už na turnajích nebude, protože s ním nemám moc dobré zkušenosti. Byl to jeden z našich horších módů, možná i kvůli tomu, že na turnajích to byl mód, který se hrál jako poslední a rozhodoval tak o celé hře, takže když jsme těsně prohráli, bylo to většinou na něm.

Koshar: Jsem rozhodně rád za výměnu Knockoutu za Siege. Mód se mi bohužel nelíbil, a tak jsem rád, že jsme se ho takto zbavili.

"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi