Přejít k hlavnímu obsahu

Inteview Tek-9.sCARFACEEe

5. 1. 2008 | 15:37
Team Tek9 zná asi většina fanoušků cod série. Připravil jsem pro vás rozhovor s adminem Te -9 Power cupu, redaktorem Tek-9 a managerem Německého celku eyeshow. Nebudu vás dlouho napínat zde je slíbený rozhovor.(za pomoc s překladem velmi děkuji trumemu a gejmovi)Ahoj scarface, většina lidí tě zná jako manažera / admina turnajů tek9, mohl by ses našim čtenářům trochu představit?Ahoj jsem Mike Long aka sCARFACEEe, je mi 17 let a pocházím z Anglie. Jak jsi řekl jsem tournament manager Tek 9 cupů a také jako redaktor na Tek 9. Působím zde již 16 měsíců.Nick sCARFACEEe je celkem zajímavý, jak jsi se k němu dostal?Mno, miluju film scarface v hlavní roli s Al Pacinem. Když jsem si to poprvé koupil, stal sem se na tom zavislým, koukal jsem na to skoro 3x denně po tři týdny. Moc se mi to líbilo a pořád líbí. Takže když sem zacal s hraním , někdy v roce 1998, vzal sem ti z toho nick, pár menších úprav a velikosti pismen a jsem dnes znám jako sCARFACEEe.
Výchozí obrázek

Team Tek9 zná asi většina fanoušků cod série. Připravil jsem pro vás rozhovor s adminem Te -9 Power cupu, redaktorem Tek-9 a managerem Německého celku eyeshow. Nebudu vás dlouho napínat zde je slíbený rozhovor.
(za pomoc s překladem velmi děkuji trumemu a gejmovi)

Ahoj scarface, většina lidí tě zná jako manažera / admina turnajů tek9, mohl by ses našim čtenářům trochu představit?
Ahoj jsem Mike Long aka sCARFACEEe, je mi 17 let a pocházím z Anglie. Jak jsi řekl jsem tournament manager Tek 9 cupů a také jako redaktor na Tek 9. Působím zde již 16 měsíců.

Nick sCARFACEEe je celkem zajímavý, jak jsi se k němu dostal?
Mno, miluju film scarface v hlavní roli s Al Pacinem. Když jsem si to poprvé koupil, stal sem se na tom zavislým, koukal jsem na to skoro 3x denně po tři týdny. Moc se mi to líbilo a pořád líbí. Takže když sem zacal s hraním , někdy v roce 1998, vzal sem ti z toho nick, pár menších úprav a velikosti pismen a jsem dnes znám jako sCARFACEEe.


Jsi manager tek9 (1 z nejlepších cod teamů na světě) jak se člověk do této pozice může dostat?
Je to pro me skvělá práce (dělání managera), i psaní newsek. Když sem se poprvé zajímal o vstup to tek9 organizace, 2006, vůbec jsem nevědel jestli mě vezmou. Ze začatku jsem byl spíše takový pomocník až postupem času mi byli svěřeny důležitější články atp.

V podstatě, aby jsi si zajistil dobrou pozici a získal i důvěru, musíš se tomu naplno věnovat, být loajálni + mít dobrou znalost toho o čem píšeš a jak vše funguje

Má tek 9 nějaké zajimavé plány do budoucna? Jako například OoF 3?
Něco mame, a je to větsi event než poslední dva ročníky oof. Nic o tom ale nemůžu říct, jinak by mi steven dal za uši, ale ujištuji vás že budeme nabízet mnohem více než v minulosti.

Tek9 web má nový design stránek, jste spokojeni s návštěvností?
Rozhodně, nový web zatím funguje výborně, mnohem plynuleji, rychleji, moc se mi líbí. Obsah který přidáváme každý den je na vysoké úrovni, jak v sekci movie, tak newsky ze scény nebo coverage z lan turnajů pro hry jako je například cod4. Tek9 powercup zajistil stránce také pár návštěvníků, mnoho uživatelů spojených teamů. Myslím že se momentálně se vše vyvíjí perfektně, a den ode dne se to zlepšuje.

V cod 4 je mnoho nastavení a pravidel (CB, CDC, PAMD) který je pro tebe nejlepší? A hlavně co si myslíš o PAMu D a headshotech na jeden náboj?
Ja jsem pravděpodobně pro cdc pam, hraji na něm nejvíc, kvůli tomu že většina komunity je pro něj. Pamd není zrovna moc zlepšení, ale cenním si Švédů kteří ho vytvořili, vložili do toho velke úsilí a slyšel sem,že chtěji změnu, aby to komunitě vyhovovalo co nejvíc. Neměl jsem šanci ho zatím ještě vyzkouset, takže hedky nemůžu komentovat, ale zdá se, že to komunitu rozdělilo na dvě části. Nemohlo by se sakra cod 4 hrát s jedním nastavením navždy?

10. ledna začíná nový codQcup, kdo je podle tebe favoritem? Můžeš napsat kandidáty na 1-4 místo?
Je to těžké je vybrat, protože jako vždycky, je tu tolik dobrých teamů. Nejradši bych byl kdyby vyhráli tek nebo eyeshow a doufám v nejlepší umístění pro oba teamy, možná taky Portugalský team My. Nemůžu vybrat nejlepší 4, protože je to pořád nová hra, ale eSuba, tek 9, eyeshow, eyeballers a h2k jsou ti po kterých bychom se měli dívat.


Hrál jsi vůbec někdy aktivně? Call of duty, Counter strike nebo jinou hru?
Ano, hrál jsem od roku 98, to je dnes 10let, začínal jsem simulátorama, kde jsem dobrý vyhrál jsem pár turnajů. Od té doby jsem se zajímal o hodně her, mohaa, css a samozřejme celá série cod (PC verze). Byl jsem taky hodně závislý na wowku, během roku 06-07, ale nakonec jsem přestal na lvl 60.

V České republice je 4-5 dobrých CoD4 týmů, znáš nějaký?
Oh jasně, jeden budou zřejmě nEophyte a druhý eSuba. LuckeRa z eSuby znám dost dobře, je to ohromný hráč a dobrej kluk. NecroRaisers nejsou špatní a rozhodně mají potenciál k tomu, aby uspěli ve hře. Je dobré vidět hodně českých týmů v Tek-9 Powercupu. Zdá se, že se zájmem

A nyní něco na tebe
 
Kolik hodin denně jsi online?
Podle toho, můj online čas se každý den mění. Někdy jdu ven a nejsem tam. Rozhodně jsem obvykle během večera kolem 5-9 hodiny občas až do ranních hodin. Všechno však závisí na mé práci co musím dělat nebo nemusím.

Máš přítelkyni?
Ano, jmenuje se Becky a teď jsme spolu 8 měsíců.

Jak vidí tvá rodina tvůj PC život?
Můj táta neumí na počítači, on s tím je trochu pozadu. Ať tak nebo onak, máma chce jít občas na PC a je mrzutá, když jí nepustím. Moji rodiče mě však podporují a vždy se zajímají o články a rozhovory, které udělám.

Oblíbený CoD tým?

Eyeshow, kde nyní dělám týmovýho managera. Mají mnoho potenciálu a ohromné schopnosti. Rozhodně v aktuální sestavě mají ve scéně mnoho šancí a já v ně věřím

Oblíbený hráč CoD série?
Těch mám několik, je těžké někoho vybrat. Tak já říkám EVERYONE.

Ok, tak díky za tvuj čas a přeji hodně štěstí v PC a RL.
Dík za rozhovor, byl skvělý. Hodně štěstí každému v další edici Tek9 Power Cupu!

ANGLICKÝ ORIGINÁL/ENGLISH ORIGINAL 

Hello sCARFACEEe, most of comunity knows you, as tournament manager of TeK-9? Can you introduce yourself for our readers?
Hey, I'm Mike Long aka sCARFACEEe, I'm 17 years old from England. As you stated, I'm the tournament manager TeK-9, and I also work for the editorial team, and have been with the organisation for around 16 months.

The nickname sCARFACEEe is very interesting, how did you get it?
Well, I absoloutely love the film Scarface with Al Pacino. When I first bought it, I was addicted to it, I literally watched it around 3 times a day, everday for about 3 weeks, I loved it and I still do. So when I started gaming online back in 1998, I chose that nickname, and with a few modifications and capitalisations, I am known as sCARFACEEe now-a-days.

You are tournament manager in TeK-9 (one of the best CoD teams in the world), how can people come in position like this?
- It's a really great thing to do, as well as the news posting. When I first took interest in joining the organisation, back in 2006, I had no idea I would make it in. I was kind of thrown in the deep end of things, some news posters start their work on smaller and less known team websites, which gradually build up experience and knowledge of the eSports scene.

Basically, to secure a good and trustworthy position in an organisation such as TeK-9, you have to be dedicated, loyal and work your best. Also have a good knowledge on what you are doing and how it works.


Has TeK-9 organization some interesting plans into feature, for example OOF3?
We have some plans under our belts for an even bigger event than the past two Outpost on Fire events. I can't really say anything at this stage, or else Steven my CEO would throttle me, but I can assure you so much more than what we have offered in the past.

TeK-9 website has new design, are you satisfied with visit rate?
Definitely, the new website is going great, so much smoother, slicker and faster, I love it. The amount of content we add each day is at a very high rate, whether it's movies to our TEK9Cinema section, news for the scene section, or coverage on the latest LAN events for games such as Call of Duty 4. The TeK-9 Power Cup has also provided the website a lot more interest, hundreds more members and a load more teams. I think it is going perfect at the moment, and its improving everyday.

In CoD4 is many setups and rulesets (PAMD, Crossfire, CB), which is best for you? And especialy what do you think about PAMD and one bullet Headshots?
I would probably go with the Crossfire ruleset, as I use it a lot more, due to the amount of interest the community has for it. PAMD wasn't much of an improve, but I give credit to the Swedes who made it, as they did put a lot of effort into it and as I have heard, they're wanting to change it to suit the community a bit more. I haven't had the chance to try out PAMD much yet, so the one headshot situation with PAMD I cannot really comment on. But it seems the community are in split decisions about it, can't Call of Duty 4 go by 1 ruleset for once? ;]

On 10th January will start new codQcup, who is favourite for you? Can you write first 4 places?
It's hard to chose, because as always, there are so many top teams competing. I would love for TeK-9 or eyeshow to win and I'm hoping for the best for both teams, and the Portugese MYTeam also. I can't chose a top 4 at the moment, as it is still early in the game yet, but eSuba, TeK-9, eyeshow, EYEBALLERS and H2k are definitely ones to watch.

Have you ever been an active player? Call of duty, Counter Strike or some other games?
Yeah, I've been gaming since 1998, thats 10 years now, starting with the flight simulators, I was a top competitor in them winning several tournaments. Since then I have had interest in a lot of games, Medal of Honor: Allied Assault, Counter Strike: Source and of course, the whole Call of Duty series on the PC, which I have taking interest in each of them. I also had a deadly addiction to World of Warcraft throughout 2006-2007, but I finally broke off it during level 60. =]

In Czech Repubilic there is now 4-5 good CoD4 teams, do you know some?
Oh yeah, the obvious ones are nEophyte and eSuba. I know luckeR from eSuba pretty well, and he is a great player and a great guy. NecroRaisers aren't a bad side also and definitely have potential to do well in the game. Its good to see so many Czech teams participating in the TeK-9 Power Cup's, they seem to be the ones with the most interest and once an under-rated country in games, now has its fair share.

And now some questions to yourself.

How many hours are you online per day?
It depends, my online time during the day varies. Sometimes I will go out during the day and sometimes I won't, but I'm usually definitely on during the evening for anything around 5-9 hours until the early hours of the morning, but it all depends if I have much to do or not.

Do you have a girlfriend?
Yup, her names Becky and we've been together for 8 months now. =]

How is your family view to your PC life?
My dad doesn't know how to turn a computer on, so he is a little laid back with it. However, my mum likes to go on the computer now and again but gets annoyed if I don't let her on. But my parents do support me with this and they are always interested in articles and interviews I conduct.

Favourite CoD team?
eyeshow as I am the new team manager and they hold a lot of potential with great skill, definitely an upcoming team in the scene and I have a lot of belief in them.

Favourite player of CoD series?
I have so many, its hard to chose, so I'll leave it as EVERYONE! =]

Ok, so thank you for your time and Good luck in PC & RL life :)
Thanks for the interview, its been great and good luck to everyone in the next edition of the TeK-9 Power Cup.