Přejít k hlavnímu obsahu

Jessica Blevins odchází z funkce manažerky Ninji. Je to po vyhrožování Pokimane skrz právníky?

13. 2. 2022 | 17:07 Fortnite Kauza
Jessica Blevins manželka a manažerka Tylera „Ninja“ Blevinse, prozradila, že je připravena odstoupit z funkce manažerky svého manžela. Jen pár týdnů poté, co dostala obrovský hate za to, že poslala hvězdě Pokimane hrozbu právníky.
Jessica Blevins a Tyler "Ninja" Blevins
Jessica Blevins a Tyler "Ninja" Blevins
Zdroj: Twitter Jessica Blevins

Minulý měsíc se populární streamerka Imane "Pokimane" Anys stala obětí nenávistného nájezdu organizovaného kolegou influencerem Jidionem. Pokimane streamovala Valorant s dalšími hvězdnými streamery Valkyrae, QuarterJade a dalšími, když si všimla nové, hlasité vlny diváků v jejím chatu, kteří spamovali zprávu „L + RATIO“. Pokimane tak musela stream předčasně ukončit.

Raidy jsou funkcí Twitche, kde mohou streameři poslat všechny své diváky, aby na konci svého streamu sledovali jiného tvůrce. I když je to častěji pozitivní způsob, jak se spojit s jinými tvůrci, jsou někteří, kteří jej využívají k aktivnímu obtěžování jiných streamerů. Což se stalo právě tady. Jidion přímo vyzval své diváky, aby Pokimane v jejím chatu zveřejnili komentář právě „L + Ratio“. Loser (ztroskotanec), zkráceně „L“, je výraz signalizující nepopulární názor na osobu, výraz "Ratio" se pak používá pro označení příspěvků, které získají více komentářů (často nenávistných), než pozitivních reakcí, jako jsou like. Proces nájezdů a záměrného vybízení vašich diváků, aby řekli něco negativního streamerovi, na kterého útočíte, je přímo v rozporu s podmínkami služby Twitch.tv.

Jidion za svou účast na nájezdu dostal od Twitch.tv trvalý zákaz, což ho přimělo obrátit se o pomoc na hvězdu Fortnite Tylera „Ninja“ Blevinse. Během vysílání s Jidionem se zdálo, že Ninja napsal svému zástupci z Twitch.tv zprávu a tvrdil, že je požádá, aby zrušili ban streamerovi (který můžete sledovat ve videu níže).

Pokimane tedy zavolala Ninjovi v důsledku tohoto domnělého záchranného lana, hozeného Jidionovi, což nakonec vedlo k jednomu z nejneočekávanějších sporů v historii streamování.

Ninjova manželka a manažerka, Jessica Blevins, poslala Pokimane zprávu přes Twitter DM, v níž tvrdila, že ona a Tyler zvažují žalobu za pomluvu osobnosti a zapojují do toho i jejich právní tým.
 

I když je od té doby na stream frontě ticho, bez jediného slova manželů, vypadá to, že je Jessica připravena odstoupit ze své role manažerky Ninji jen pár týdnů poté, co se toto drama odehrálo.

V rozhovoru pro Sportify It, zveřejněném 4. února 2022, Blevins tvrdila, že se plánuje zaměřit na svou vlastní streamovací kariéru a najmout nového manažera pro svého manžela Tylera „Ninja“ Blevinse. 

"Uvědomujeme si, že přijde čas, a možná to přijde dříve než později, kdy už nebudu jeho manažerkou," přiznala Jessica Blevins. "Ale s tím, kolik toho dělám, nastane čas, kdy budeme muset najmout manažera, kterému můžeme věřit." Jessica tvrdí, že Ninja podporuje tuto její iniciativu a říká: „jen mě chce vidět šťastnou.“ Jessica Blevins je sama streamerkou se značným publikem na Twitch.tv.

Prozatím nejsou žádné další zprávy týkající se případných právních problémů pro Pokimane, ale s vypršením její smlouvy na Twitch.tv to vypadá, že brzy od streamovací ikony přijdou mnohem větší zprávy, bez ohledu na její spory.

Štítky: Ninja, Blevins, Pokimane
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.