Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli to dokázal a zahraje si na mistrovství Evropy!

7. 2. 2022 | 12:23 Teamfight Tactics Reportáž
Odehrál se historicky první Rising Legends EMEA šampionát jménem Superbrawl, ve kterém hráči ve dvojici reprezentují svůj region. Bylo to drama do poslední chvíle, ale český zástupce dokázal uspět!
Oldřich "Faeli" Mahdal
Oldřich "Faeli" Mahdal
Zdroj: Entropiq

TFT Superbrawl je soutěž národů, která funguje v podstatě jako kvalifikace na regionální finále v Teamfight Tactics. Turnaj měl na začátku devět dvojic ze všech regionů EMEA, které se přetahovaly o body v 9 hrách. Hned první den se zástupcům našeho regionu dařilo a druhý den měl stejnou příchuť.

Nicméně do finálových bitev se mohly probojovat pouze dvojice čtyři. To se povedlo týmům z Polska, z Turecka, favoritům z Francie a po skvělém výkonu i dvojici za východní Evropu, Oldřichu 'Faeli' Mahdalovi a jeho spoluhráči Tamási 'Stylet' Pokorném z Maďarska.

Finálových her bylo v plánu šest a všichni se utkali v jednom lobby, takže se úplně běžně stávalo, že proti sobě bojovali hráči ze stejné dvojice. Všechny hry byly naprosto vyrovnané, a tak před startem té poslední nebylo vůbec jasné, kdo získá vstupenku na největší evropský TFT turnaj. Celá hra byla tak napínavá a těsná, že rozhodly až poslední minuty. Jako poslední v šesté hře zůstali na živu pouze Faeli a IamTLT z Francie a v podstatě se tak utkali v přímém souboji o postup na Mistrovství Evropy. Faeli sestavil lepší kompozici a svému soupeři nedal šanci. Společně se Styletem se stává prvním šampionem Rising Legends: Gizmos & Gadgets - TFT Superbrawl.

V rozhovoru po vyhraném finále se přiznal, že ani nečekal, že se dostane tak daleko, takže se vlastně musí podívat, kdy že se to regionální finále hraje. To mimochodem proběhne už 27. března a bude se hrát nejen o prize pool v hodnotě 20 000 Euro, ale také o vstupenky na Mistrovství světa.

Štítky: Faeli, Superbrawl
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.