Přejít k hlavnímu obsahu

Patch 16.1 je již ve hře! Co vše se mění?

Jak již je pro PUBG klasické, patnáctá sezóna končí, což sebou přináší opět patch notes s plánovanými změnami. Oproti předchozím patchům se však nesetkáváme s žádnými novinkami. Dojde však k větší úpravě zbraní, což může dle předních domácích hráčů ovlivnit metu hry.
Nová sezóna je již za rohem
Nová sezóna je již za rohem
Zdroj: PUBG CORPORATION

V první řadě dojde hned z kraje sezóny k změnám v rámci map, v rotaci v normálních zápasech narazíte nově na Erangel, Miramar, Taego, Sanhok a Karakin. Právě poslední zmíněná mapa nahradí Vikendi, která nás s končicí zimou na nějaký čas bohužel opustí.

Karakin se opět stává aktivní mapou
Karakin se opět stává aktivní mapou
Zdroj: PUBG CORPORATION

Hlavní změnou v tomto patchi je již avizovaná úprava zbraní. Změnami si projde zejména útočná puška M416 a také DMR MK12. M416 se dočká zvýšeného poškození, zvýšené rychlosti střel a delšího dostřelu bez sníženého poškození. Naopak MK12 se kromě zvýšeného poškození a delšího dostřelu bez snížení objeví i ve všech ostatních mapách (původně byla dostupná pouze na mapě Taego). Zbraně se všude dočkáme jak v normálních, tak hodnocených hrách.

Toto je velice zajímavá změna, jelikož M416 se může opět využívat ve velké míře, ovšem je otázkou, zda bude lepší než aktuální nejsilnější volba, Beryl M762. Co se týče MK12, tak je velmi pravděpodobné, že na kompetitivní scéně dostane dostatečný prostor. Vývojáři i nastínili, že by se v blízké době mohli znovu udělat změny v rámci zbraní kategorií brokovnice a SMG.

Úpravou si projde M416 a MK12
Úpravou si projde M416 a MK12
Zdroj: PUBG CORPORATION

Spolu s patchem by měla přijít i nová sezóna, což znamená rozdání odměn z té minulé. K přechodu na 16. sezónu by mělo dojít ve středu 16. února, hráči klasicky dostanou PUBG ID emblém. Vedle toho dojde k úpravám v rámci UI a k opravení mnoha bugů. Kompletní seznam změn naleznete na tomto odkaze.

Zdroj: PUBG.com
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!