Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe v Katovicích začnou kvůli covidu bez nové hvězdy. Kdo ji nahradí?

11. 2. 2022 | 19:41 Counter-Strike 2 Turnaj
Velký problém postihl před startem IEM Katowice oblíbený FaZe Clan. Ten musí odložit plánovanou offline premiéru ropze, který ze zdravotních důvodů nestihne minimálně úvod turnaje.
jks
jks
Zdroj: FaZe Clan

Již za pár dní startuje vysoce očekávaný turnaj IEM Katowice, na kterém se představí také řada nových sestav. Jednou z nich měl být také FaZe Clan, jeho offline premiéra se však odkládá. Nejnovější přírůstek do týmu, Robin "ropz" Kool, se totiž nakazil covidem a začátek turnaje musí strávit v izolaci. Toho v Katovicích nenahradí Olof "olofmeister" Kajbjer, jako se u FaZe již několikrát v minulosti stalo, ale Australan Justin "jks" Savage. Bývalá hvězda 100 Thieves se vrací do akce po několika měsících po rozpadu evropské sestavy Complexity.

Je jisté, že se FaZe budou muset bez ropze obejít celou play-in fázi, a pokud postoupí, tak také část hlavní části turnaje. Estonská hvězda se totiž bude moct vrátit do akce nejdříve 19. února, kdy končí jeho izolace. Zatím ale není jisté, zda se i poté vrátí, sám ropz totiž potvrdil, že má také určité příznaky nemoci. Na to, zda se na oblíbeném turnaji představí, si budeme muset ještě počkat.

FaZe Clan začne svou cestu nejslavnějším turnajem ve střední Evropě v úterý 15. února, kdy startuje úvodní play-in fáze turnaje. FaZe se v úvodním utkání potkají s německým týmem Sprout a následně jednoho ze dvojice MOUZ, GODSENT. Samotná hlavní fáze, kde se k osmičce nejlepších z play-in fáze přidá také osmička nasazených, startuje o dva dny později. Turnaj vyvrcholí o víkendu 25. - 27. února v legendární Spodek aréně. Nezbývá než věřit, že se nic nestane a svátek esportu skutečně proběhne před naplněným publikem. A my budeme u toho, stejně jako naše živé přenosy zápasů přímo na Twitchi.

FaZe začnou IEM Katowice v následujícím složení:

 Dánsko Finn "karrigan" Andersen
 Norsko Håvard "rain" Nygaard
 Lotyšsko Helvijs "broky" Saukants
 Kanada Russel "Twistzz" Van Dulken
 Austrálie Justin "jks" Savage 

 Švédsko Robert "RobbaN" Dahlström – trenér

KFC Rozvoz
KFC Rozvoz
Foto: grafika PLAYzone
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.