Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč MAGNUM vstoupil do boje o evropský trůn výhrou nad gigantem G2 Esports

13. 2. 2022 | 19:49 VALORANT Reportáž
VALORANT Champions Tour v Evropě oficiálně začala, po kvalifikacích vypukl úvodní turnaj sezóny s názvem EMEA Challengers 1. V akci máme hned dva české hráče, kteří už mají za sebou úvodní vystoupení. Vítězně z něj ale vzešel jen jeden z nich.
MAGNUM
MAGNUM
Zdroj: Fnatic

Challengers turnaj je v prvotní fázi nové VCT sezóny opravdu klíčový. Právě z něj totiž tři nejlepší týmy postoupí na první mezinárodní soutěž sezóny – Masters. Mezi dvanáctkou účastníků najdeme také Martina 'MAGNUM' Peňkova z týmu fnatic a Karla 'Twisten' Ašenbrenera reprezentujícího organizaci BIG.

První jmenovaný vstoupil více než měsíčního turnaje hned v úvodním hracím dnu. V pátek od 19 hodin jeho tým vyzval G2 Esports, jednu z nejslavnějších organizací světa. G2 před novou sezónou obměnili kádr a na druhý pokus na klání Challengers postoupili. Zde ale vítěznou premiéru nezaznamenali. fnatic po vyhraném Iceboxu sice ztratili Ascent, rozhodující Split ale zvládli. Jejich klíčovým hráčem byl nejčerstvější hráč v kádru Andrey 'BraveAF' Gorchakov, na serveru se ale neztratil ani MAGNUM. fnatic tak mají na kontě první výhru.

Sobotní program byl ve znamení premiéry Twisten a jeho německého týmu BIG. Jejich úvodním soupeřem byli FunPlus Phoenix, proti sobě se tak postavili dva bývalí CS:GO kapitáni – Fatih 'gob b' Dayik a Kirill 'ANGE1' Karasiow. Do BO3 série lépe vstoupili BIG, když zvládli s přehledem vyhrát Bind. Podobným skórem ale FPX vyhráli Haven a nejtěsnějším rozdílem pak zápas rozhodli na Splitu. Nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen Ardis 'ardiis' Svarenieks, Twistenovi naopak zůstaly oči pro pláč. Další šance přijde zase za týden.

Harmonogram 1. a 2. kola s českým zastoupením:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.