Přejít k hlavnímu obsahu

Toxicita během hlasové komunikace? Riot Games přichází s řešením!

18. 2. 2022 | 08:00 VALORANT Update hry
Riot Games chce zajistit, aby Valorant byl bezpečným místem pro hráče, kde mohou trávit svůj čas. Bude proto trestat toxické používání hlasové komunikace přísněji. Jak toho chtějí docílit?
VALORANT
VALORANT
Zdroj: Riot Games

Navzdory maximálnímu úsilí Riot Games bojovat proti špatnému chování a toxicitě ve Valorantu je hra sužována hráči, kteří z taktické střílečky pro ostatní dělají noční můru.

Část problému spočívá ve free-to-play povaze hry, takže v zásadě každý k ní má přístup, pokud se rozhodne ji stáhnout. Bariéra vstupu v podstatě neexistuje, což otevírá brány i pro problematické hráče. Samozřejmě je to problém, který není pro Valorant endemický a ovlivňuje online hraní obecně. Přesto se Riot od jejího vydání v roce 2020 aktivně snažil vypořádat s toxicitou sužující hru.

Už kdysi s patchem 2.05 byl představen vylepšený systém sankcí za přestupky založených na chatu. Poté, jak vývojáři slíbili, se vypořádají s toxicitou hlasové komunikace, což učinili aktualizací svého oznámení o ochraně osobních údajů a podmínek služby. To jim totiž umožnilo zaznamenávat a ukládat hlasové komunikace při nahlášení špatného chování. V návaznosti na svá počáteční opatření jsou nyní vývojáři připraveni rozdávat tvrdší tresty těm, kdo jsou považováni za toxické, prostřednictvím hlasového chatu ve Valorant.

V nedávné aktualizaci, zveřejněné 10. února, vysvětlili Sara Dadafshar a Brian Chang, členové týmu Social and Player Dynamics, že vzhledem k tomu, že se bany stále častěji opakují (jen v lednu bylo pozastaveno do určité míry 40 000 hráčů), hrozí přísnější tresty. „Začneme postupně zvyšovat přísnost a eskalaci trestů. Výsledkem by mělo být rychlejší zacházení se hráči vytvářejícími potíže.“

Game bans 2021
Game bans 2021
Zdroj: Riot Games

Navíc hráči, kteří poruší svou zásadu "nulové tolerance" prostřednictvím chatu ve hře, mohou obdržet automaticky ban, místo aby dočkali konce hry. „Hledáme způsoby, jak udělit tresty ihned poté, co k prohřeškům dojde.“

Poslední změnou je, že beta verze hlasového vyhodnocovacího systému Valorant má být vydána v druhé polovině roku. "Bude to první pokus o pilotování nového nápadu využívajícího zcela novou technologii, která se vyvíjí, takže může nějakou dobu trvat, než se doladí a funkce se stane účinným nástrojem pro použití v našem arzenálu."

Toxicitu je těžké zachytit a vymýtit, nicméně se zdá, že Riot Games jsou připraveni udělat vše pro to, aby se Valorant stal komfortním prostředím pro hráče.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.