Přejít k hlavnímu obsahu

Nový patch je tady! Co Riot chystá pro hráče v následujících týdnech?

18. 2. 2022 | 14:00 VALORANT Update hry
Navzdory tomu, že Riot Games odstartoval Valorant Episodu 4 velkolepě, následující patche nebyly relativně zásadní a zaměřovaly se hlavně na hratelnost. Patch 4.03 se řídí podobným vzorem a orientuje se na vylepšení několika aspektů režimu Deathmatch a buff Brimstona.
Brimstone
Brimstone
Zdroj: Riot Games

Deathmatch se mění

Zatímco Deathmatch není tak populárním režimem, jako třeba Spike Rush, Riot mu přesto věnoval trochu lásky. Časovače smrti byly sníženy ze 3 s na 2,5 s, zatímco nové systémy zajistí, že se budete spawnovat dále od místa, kde jste byli zabiti. Také zkontrolují, že se nevyskytujete v „nebezpečných“ pozicích, kde byste instantně byli nuceni čekat na další respawn, protože vás hned někdo dostal. Kromě toho byla implementována vylepšení, takže se budete respawnovat tváří v tvář nepřátelům, místo abyste byli střeleni do zad.

Aktualizace agentů

Jedinou změnou je ikonická Brimstonova ulti, která nyní správně blokuje viditelnost hry, když je aktivní, a tak přes ni neuvidíte nepřátele ani na minimapě. Také schopnosti, které vyžadují přímou viditelnost (záblesky, Sova a jeho průzkumné pulsy), se již nebudou uplatňovat přes Brimovu ultimátku.

Sociální novinky

Nově je aktualizována detekce AFK ve hře, aby odradila hráče od využívání herních režimů k farmení zkušeností. Kdo chce odměny z battlepasu, ať hraje, jak má.

Výkon samotné hry

„Global Invalidation je funkcí uživatelského rozhraní, která zlepšuje výkon pro všechna uživatelská rozhraní ve hře. Dosahuje toho výrazným snížením počtu prvků uživatelského rozhraní, které potřebují aktualizovat každý snímek. „Tým pro výkon bude i nadále sledovat dopad globálního zneplatnění a další podrobnosti o této funkci, našem procesu a práci potřebné k dosažení tohoto cíle vám poskytneme v připravovaném článku,“ vzkazuje Aaron Cheney, softwarový inženýr.

Global Invalidation poskytuje až 15% zlepšení základního výkonu pro hráče napojené na CPU. Tato čísla jsou založena na datech shromážděných z PBE během dvou víkendů (22.–23. ledna a 5.–6. února). 

Team Deatchmatch
Team Deatchmatch
Zdroj: Riot Games

Kosmetické úpravy

Jsou aktualizovány barvy pozadí (dlaždic) používané k zobrazení sprejů ve vašich sbírkách. Některé spreje byly příliš blízké barvě původní dlaždice a bylo těžké je správně vidět, než byly ve hře skutečně použity. Spreje ale teď nevydrží tak dlouho, z původních 30 sekund jich vydrží nově pouze 15 a mizet budou při každém zahájení i ukončení hracího kola.

Aktualizace herních systémů

Nově je přidána možnost návratu k nejsilnější zbrani. Jak to funguje?  Můžete se vrátit k nejsilnější zbrani stisknutím tlačítka „Equip Last Used Item“ nebo při automatickém vybavování zbraně. Chcete-li funkci zapnout, přejděte do Settings >> Controls >> Equipmnent v části „Prioritize Strongest Weapon“.

Detaily v esportu

Sledování projektilu je nyní pro pozorovatele opraveno a je přidán přepínač nastavení pozorovatele pro zapnutí/vypnutí portrétu agenta.

Bugy

  • Opravena chyba, která způsobovala, že Chamber's Headhunter a Tour de Force mohly odplout
  • Opraven exploit, kdy pomocí specifických line-upů bylo možné nahlédnout do ultimátky Viper, aniž by byl ovlivněn krátkozrakým debuffem
  • Opravena chyba, kdy se Viper ultimátka občas nedokázala dostat skrz dveře a vstupy
  • Opravena chyba, která způsobovala, že stisknutím klávesy Enter v předzápase se neprioritizoval chat
  • Opravena chyba, kdy kliknutí pravým tlačítkem na portrét hráče nezobrazovalo další nabídku
  • Opravena chyba, kdy byly statistiky výkonu skryty při sledování Spiku

Problémy, o kterých se ví

Při přepnutí do režimu volné kamery v roli pozorovatele dojde ke krátkému záblesku.

Na další větší update si musíme zase počkat. Ale máme se na co těšit! Dlouho očekávaný rework agenta Yoru se blíží! Oficiální patch notes si můžete přečíst zde.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.