Přejít k hlavnímu obsahu

Zero kraluje, STYKO zatím žije, ale ENTERPRISE po ztrátě vedení v PWS končí

17. 2. 2022 | 13:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Dnes je na programu čtvrté kolo swiss části turnaje Pinnacle Winter Series. Ještě před dohráním posledních zápasů dne už ale víme, jak dopadli čeští a slovenští zástupci v akci. Jeden bude v turnaji pokračovat a pokusí se navázat na svého krajana, zbytek bohužel čekal nešťastný osud.
Robert 'manguss' Kasper
Robert 'manguss' Kasper
Zdroj: idk yet

Swiss fáze druhého turnaje Pinnacle Winter Series již zná své dva vítěze. Bez jediné prohry prošli hlavní částí K23 a také GamerLegion s Patrikem 'Zero' Žúdelem. Švédsko-rumunsko-slovenská sestava se nenechala zastavit od 00 Nation, Eternal Fire ani 1win a již vyhlíží svého soupeře pro 1. kolo play-off.

Martin 'STYKO' Styk a jeho tým Apeks, stejně jako ENTERPRISE esports, měli bohužel zcela opačné starosti. Po třech kolech měli na kontě jedinou výhru, a tak už si nemohli dovolit zaváhat. Los sice neposlal tyto celky proti sobě, i přesto se ale v turnaji dokázal zachránit jen jeden. Apeks šli do boje proti AVANGAR a zvládli si se svým soupeřem poradit poměrem 2:1. Stejné skóre si zažili hráči ENTERPRISE, bohužel v jejich neprospěch. Proti 777 Esports sice šli do vedení v sérii, zbylé dvě těsné mapy ale nezvládli a v turnaji končí.

I přesto se tažení ENTERPRISE nedá považovat za neúspěšné, prošli totiž první fází turnaje, kde s novými tvářemi skolili několik známých jmen. Uvidíme, zdali budou Raul 'Blytz' Gligor a Ville 'myltsi' Vilkman s týmem pokračovat i nadále, a jestli třeba již brzy nebudou oficiálně přivítáni do původně CZ/SK týmu.

Finálního soupeře pro STYKA se dozvíme po dohrání dnešního programu, jednou z možností jsou právě i 777 Esports, kde by mohl slovenský hráč pomstít své krajany. Celý turnaj vyvrcholí příští týden, Zero a jeho parťáci se dalšího soupeře v boji o 40 tisíc dolarů za 1. místo dozví až po dohrání celé swiss části.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.